Nieuws

Pulse: drones ruimen hondendrollen op en Apple vervangt oude iPads door nieuwere

Nederlanders werken aan een slim systeem om hondendrollen vanuit de lucht op te sporen en op te ruimen en Microsoft wil het Xbox-insiderprogramma naar de pc brengen.

Nederlandse drones gaan hondendrollen opruimen

Het Nederlandse Tinky.nl werkt aan een geautomatiseerd drone-systeem voor het opruimen van hondendrollen. Een Watchdog-quadcopter uitgerust met infraroodsensoren zoekt de drollen op. Verse uitwerpselen geven warmte af waardoor ze eenvoudig te detecteren zijn. Watchdog geeft de coördinaten van zijn vondst vervolgens door aan Patroldog: een rijdende drone op de grond. Die neemt het eigenlijke opruimwerk voor zich. Voor afgekoelde uitwerpselen willen de ontwikkelaars beeldherkenningstechnologie integreren in de Watchdog. De drones moeten helpen om parken en publieke ruimtes drolvrij te houden.

Xbox-insider-hub komt naar PC

Naar analogie met Windows heeft ook Xbox een insiderprogramma. Insiders kunnen via de feedback-hub hun grieven delen met Microsoft, onder andere over bugs of ontbrekende functionaliteit. Microsoft wil Xbox en Windows steeds verder met elkaar integreren. Dat valt nog maar eens op met de Creators Update, die barst van de nieuwe gaming-gerelateerde functies. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Microsoft de Xbox-insider-hub naar de pc wil brengen. De hub zit momenteel als app in de Windows Store, maar de applicatie zelf is nog niet functioneel.

Apple vervangt oude iPads door iPad Air 2-tablets

Wie zijn vierde generatie iPad binnenbrengt voor reparatie bij Apple, kan aangenaam verrast worden. Volgens 9-to-5-mac zal Apple de oude iPads vervangen door de iPad Air 2. De vierde generatie iPad dateert al van 2012 en wordt niet meer gemaakt. De iPad Air 2 is eveneens uit productie, maar Apple heeft nog een heleboel exemplaren op stock. Apple vind het nu blijkbaar eenvoudiger om de oude iPads te vervangen door een iets nieuwere versie dan ze daadwerkelijk te repareren. Waar klanten kans maken op de kleine upgrade, is niet duidelijk. De hoeveelheid reserve-exemplaren van zowel de 4e-generatie iPad als de iPad Air 2 is doorslaggevend.

Facebook verwijdert een massa valse accounts

Facebook heeft proactief een heleboel valse accounts verwijderd. De accounts maakten onderdeel uit van een netwerk dat criminelen wilden inzetten om spam te versturen. Het netwerk zelf werd nog opgebouwd. Dat betekend concreet dat de mensen achter de valse accounts bezig waren met het toevoegen van vrienden en liken van pagina’s. Pas wanneer het valse netwerk sterk genoeg was, zou het spammen beginnen. Dankzij verbeterde detectie-protocollen kon Facebook nu ingrijpen voor de spammers aan de slag gingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business