Nieuws

Niet alle Windows Phones krijgen Creators Update

Microsoft zal de mobiele versie van de Creators Update uitrollen naar slechts een beperkte selectie van Windows Phones.

Ondanks de beperkte populariteit van het Windows 10 Mobile-platform zal Microsoft niet alle mobiele toestellen ondersteunen met de Creators Update. Dat verduidelijkt het bedrijf uit Redmond zelf in een blogpost. Om een optimale ervaring te garanderen, wil Microsoft de update enkel uitrollen naar recentere en bijgevolg krachtigere toestellen. De eigen Lumia-telefoons genieten de grootste ondersteuning. Alle smartphones vanaf de Lumia 550, zijn compatibel met de upgrade. De lijst met smartphones van derden die de Windows 10 Creators Update krijgen, is een stuk beperkter. Onder andere eigenaars van een HP Elite X3 en enkele Alcatel-telefoons kunnen uitkijken naar de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Ondersteuning

Het is begrijpelijk dat de Creators Update niet naar oudere of minder capabele toestellen  komt. Apple en bouwers van Android-telefoons blijven oude toestellen evenmin oneindig lang ondersteunen. Microsofts keuze belooft het reeds minuscule marktaandeel van Windows 10 Mobile echter geen goed te doen. Wie de update aan zijn of haar toestel ziet voorbij gaan, zal dezer dagen niet noodzakelijk upgraden naar een nieuw Windows-toestel.

Wie zich avontuurlijk voelt, kan de update wel forceren op zijn oude toestel. Microsoft biedt in dat geval geen garanties over de functionaliteit. Toestellen die de upgrade niet krijgen, blijven natuurlijk wel gewoon werken.

Windows 10 Mobile geniet geen grote populariteit meer en het aantal fabrikanten dat het OS op eigen telefoons durft zetten, is heel beperkt. HP’s Elite X3 is momenteel het enige high end-toestel waarop Microsofts mobiele besturingssysteem draait.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business