Nieuws

Pulse: Kakkerlakken houden van PlayStation 4 en Android 7.1.2-bug maakt vingerafdruklezer onbruikbaar

Ook in deze Pulse: prototype Samsung Galaxy S8 toont een dubbele camera achteraan en foto’s van Lenovo Moto C en C Plus zijn gelekt.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Kakkerlakken houden van PlayStation 4

PlayStation 4-consoles zijn blijkbaar een broeihaard voor kakkerlakken. Heel wat defecte consoles vertonen sporen van deze dieren, wat op termijn de voeding stuk maakt. Het komt zelfs zo vaak voor dat heel wat herstelwinkels standaard een ‘kakkerlakherstelling’ hebben. De grootste boosdoener is de warme interne voeding van de PS4 die het zo gezellig maakt voor het ongedierte. De beste oplossing? Hou je ruimte proper, zet de PS4 op een goed geventileerde plaats en plaats je console liefst niet op de grond.

2.Samsung Galaxy S8 met dubbele camera

Samsung heeft nog een tijd geëxperimenteerd met een dubbele camera, maar heeft het concept uiteindelijk geschrapt op de Galaxy S8. Wel opvallend is dat er geen vingerafdruksensor aanwezig is op het prototype. Vermoedelijk ging Samsung er toen nog vanuit dat het de sensor kon integreren in het scherm vooraan.

3. Android 7.1.2 maakt vingerafdruklezer onbruikbaar

Heel wat gebruikers die de Android 7.1.2-update op hun toestel hebben ontvangen, klagen dat de vingerafdrukscanner onbruikbaar is geworden. Het gaat specifiek over de Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel en Pixel XL. Google heeft het probleem nog niet bevestigd en heeft bijgevolg ook nog geen oplossing in de maak. Wie zo’n toestel heeft: best nog even wachten met upgraden.

4. Lenovo Moto C en C Plus gelekt

Er zijn renders van de nieuwe Lenovo Moto C en Moto C Plus gelekt door Android Authority. Beide budgettoestellen krijgen een Mediatek quadcore 1,3 Ghz-chip aan boord. De Plus krijgt 2 GB RAM en een schermresolutie van 1.280 x 720 pixels, de Moto C 1 GB RAM en 854 x 480 pixelresolutie. De Moto C heeft een 5 megapixelcamera achteraan, de Plus een 8 megapixelvariant. Ook de batterijcapaciteit verschilt sterk: 2.350 mAh voor de Moto C en 4.000 mAh voor de Moto C Plus. Een officiële lanceringsdatum is nog niet bekend.

 


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business