Nieuws

Windows 10 smoort apps om batterij langer te laten leven

Een nieuwe Insider Preview bevat een functie die laptops een langer batterijleven geeft.

De jongste Windows 10 Insider Preview bevat een krachtige energiebesparende functie. ‘Power Throttling’ zorgt ervoor dat apps die werken op de achtergrond minder energie kunnen opvreten op laptops. Daardoor zou de batterij het een stuk langer kunnen uithouden.

Zesde generatie

Zelfs wie niet veel programma’s tegelijk gebruikt, krijgt te maken met allerhande achtergrondprocessen die niet zichtbaar zijn, maar wel de computer draaiende houden. Dat zorgt voor een aangename werkervaring, al betekent dat meteen ook dat laptopbatterijen vaak zwaar op de proef worden gesteld.

Power Throttling is beschikbaar voor alle Windows Insiders met een Intel-chip van de zesde generatie. Op een later tijdstip wordt de functie breder verspreid en zullen ook andere chips aan de beurt komen. Die chips worden dan energie-efficiënter, zelfs met werkende achtergrondapps. De apps worden namelijk niet volledig stopgezet: ze gaan trager werken en zullen er langer over doen om hun taken af te werken, maar ze blijven wel draaien.

Bijleren

De nieuwe functie zal ‘slim’ te werk gaan. Op basis van het gedrag van de omputergebruiker zal ze beslissen welke taken op een bepaald moment minder belangrijk zijn. Een muziekapp zal bijvoorbeeld met rust gelaten worden wanneer die in gebruik is. Aangezien de functionaliteit nieuw is, is ze nog lang niet perfect.

Gebruikers kunnen er daarom voor opteren om ze minder agressief te laten werken of ze kunnen bepaalde apps uitsluiten, waardoor die hun gang blijven gaan. Momenteel staat het nog niet vast dat Power Throttling definitief de oversteek zal maken naar alle Windows-versies; dat zal afhangen van de testresultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business