Nieuws

Pulse: Samsung Galaxy S8 is niet voor honden en Engeland één dag steenkoolvrij

Verder in deze Pulse: streamingdienst Neil Young komt dichterbij en de eerste afbeeldingen van de nieuwe Lenovo Moto Z Play lekken uit.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Geen speelgoed

Wie de Samsung Galaxy S8 (Plus) openbreekt – wat geen goed idee is want misschien doe je iets kapot en het is toch wel een duur toestel – zal merken dat er enkele waarschuwingssymbolen op de batterij plakken. Verboden te verbranden, verboden te doorprikken, verboden op te warmen en… honden verboden. Dat betekent niet dat Samsung geen faan is van honden, maar wel dat het gevaarlijk kan zijn om je hond (of ander huisdier) te laten spelen met de batterij.

Als ze huin tanden zetten in de dingen loop je niet alleen kans op een ontploffing van de batterij; als het dier de giftige stoffen in de batterij binnenkrijgt, kan het daar gevaarlijke verwondingen van krijgen. De Galaxy S8 is niet de enige telefoon die hiervoor waarschuwt, maar tegelijk zijn er niet zoveel andere fabrikanten die de liefde voor jouw huisdier zo hoog in het vaandel dragen.

Rockin’ in the Streamin’ World

Neil Young is bijna klaar om zijn streamingdienst te lanceren. Vorig jaar ging zijn online muziekwinkel Pono nog op de fles. Hij beloofde zijn fans toen dat zijn platform zou terugkeren als streamingdienst. Die dienst gaat Xstream heten en belooft muziek te leveren in de hoogste kwaliteit, terwijl die eveneens continu wordt aangepast aan jouw huidige internetverbinding. Is die erbarmelijk, dan zal een afgespeeld nummer slechter klinken, maar toch niet stoppen met afspelen. Volgens Young wordt het een revolutionair product.

Groot-Brittannië steenkoolvrij

Voor het eerst sinds 1880 is Groot-Brittannië erin geslaagd om een hele dag onafhankelijk te zijn van steenkool. In de plaats van de meest vervuilende brandstof draaide het land op natuurlijke gassen, nucleaire energie, biomassa, wind- en zonne-energie. Die heuglijke dag was 21 april. In 2015 bedroeg het aandeel van steenkool op dagelijkse basis nog 22 procent. Groot-Brittannië is een heel eind gekomen sinds de steenkoolcrisissen onder Margaret Thatcher.

Lek van de dag: Moto Z Play

In het lek van de dag vinden we vandaag de Lenovo Moto Z Play 2. Het gaat om de opvolger van de Z Play van vorig jaar die zeer geliefd was op onze redactie, onder meer vanwege zijn belachelijk goede batterij. Je zal de opvolger eveneens kunnen uitrusten met de ‘Moto Mods’: extra modules die je smartphone kunnen omtoveren in een projector, muziekspeler of verbeterd cameratoestel. Lenovo heeft er duidelijk voor gekozen om een goed product niet om te gooien, en behoudt zowat alle uiterlijke kenmerken van vorig jaar.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business