Nieuws

Pulse: Google-oprichter toont vliegende auto en bedien voortaan je drone met je hoofd

Ook in deze Pulse: Samsung en LG werken aan nieuwe schermen met vier curved schermranden en Google Foto’s ondersteunt voortaan Airplay.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Google-oprichter toont vliegende auto

Google-oprichter Larry Page heeft zijn vliegende auto aan de wereld getoond. Kitty Hawk, zo noemt het bedrijf, gelooft dat iedereen maar enkele minuten nodig heeft voordat ze de Flyer onder de knie hebben. Een consumentenversie is beschikbaar eind 2017 als alles goed gaat. Omdat het een superlicht vliegtuig is, heb je voor deze ‘auto’ geen vliegbewijs nodig in de Verenigde Staten. Helaas heeft Page geen ambitie om de Flyer buiten Amerika te lanceren.

2. Google Foto’s ondersteunt Airplay

In een recente update van Google Foto’s is het voortaan mogelijk om je foto’s naar je tv te sturen via Apple TV. De update rolt vandaag naar iedereen uit en geeft je de mogelijkheid om Airplay in te schakelen om foto’s te delen. Proberen? Rep je naar de Play Store voor de update.

3.DJI toont FPV-bril met hoofdbesturing

Met DJI Goggles kan je voortaan een heleboel DJI-drones bedienen met je hoofd. De FPV-bril heeft twee kijkmodes: 720p aan 60fps of 1080p aan 30 fps. De bril heeft per oog een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels en een touchpad aan de zijkant voor menunavigatie. Met de geïntegreerde batterij zou de bril het 6 uur moeten volhouden, veel langer dan een drone in de lucht blijft hangen. Compatibel met Mavic Pro, Phantom 4 en Inspire drones. Prijs: 449 dollar.

https://www.youtube.com/watch?v=L0oQnKKt6Po

4. LG en Samsung willen vier curved schermranden

Samsung is de koning van de curved smartphones en toonde die expertise recent met de Samsung Galaxy S8. Nu claimt een nieuw rapport in Zuid-Korea dat twee curved randen niet genoeg is en zowel Samsung als LG sleutelen aan schermen met vier curved randen. Wanneer mogen we ze verwelkomen? Niet heel snel. Vooral de vier hoeken vormen een probleem voor de huidige laminatietechniek. Ook het aanraakgedeelte in de hoeken blijkt heel moeilijk te zijn. Nog even wachten dus…


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business