Nieuws

Aan de slag met de Acer Predator Triton 700: ’s werelds krachtigste dunne laptop

Geen 19 mm dik maar toch voorzien van een Nvidia GeForce GTX 1080: Acer toont dat het weet hoe een goede koeling werkt met de splinternieuwe Triton 700-gaminglaptop.

De Acer Predator Triton 700 is een visitekaartje voor Acers gamingsubmerk Predator. De laptop is een hoogwaardig stukje technisch vernuft, momenteel ongeëvenaard door de concurrentie. Waar de Predator 21X meer een statement was, moet de Triton 700 wel een commercieel product worden. De 21X was een tank onder de laptops met het prijskaartje van een kleine gezinswagen, de Triton 700 is dun, licht, mooi en verrassend draagbaar. We bepotelen het toestel tijdens Next@Acer in New York.

Dun maar krachtig

Het toestel meet 18,9 millimeter en weegt 2,6 kilogram, wat helemaal niet zo veel is voor een gaminglaptop. De bouwkwaliteit van het zwarte toestel is voortreffelijk en het 15,6 inch full HD IPS-scherm heeft een perfecte kijkhoek. De laptop is voorzien van een dun mechanisch toetsenbord dat zijn gelijke niet kent. Dat toetsenbord staat onderaan het chassis, zodat daar geen ruimte meer is voor de traditionele touchpad. Die verhuisde Acer naar de bovenkant. Een glazen plaatje laat je daar een stuk van de binnenkant van de laptop zien, inclusief ventilator en doet dubbel dienst als touchpad.

De keuze is esthetisch interessant en maakt de laptop visueel uniek, maar is niet noodzakelijk handig. Het glas is geen ideale textuur voor een touchpad en de plaatsing is niet echt handig wanneer je op het toestel wil werken. Daar staat tegenover dat de Triton 700 een gaming-laptop is, en doorgaans gebruikt zal worden met externe muis. Een dealbreaker is de plaatsing dus niet.

Noch het mechanische toetsenbord, noch het mooie maar ietwat onhandige touchpad zijn echter de kern van de zaak voor de Triton. Blikvanger is de combinatie van de dunne behuizing en de krachtige hardware. Binnenin zit een high end Intel Core i7 -cpu, bijgestaan door een gpu uit Nvidia’s 10-serie. In de aankondiging is Acer vaag over de precieze gpu, maar in de testsamples zien we een GTX 1080 zitten. Dat Acer die hardware fris kan houden in de stijlvolle behuizing is verbluffend.

Topkoeling

De klus wordt geklaard door twee Aeroblade 3D-ventilatoren waar Acer veel belang aan hecht. De gepatenteerde dingen zijn in staat een enorme hoeveelheid frisse lucht doorheen het toestel te jagen, zodat de hardware binnenin niet gethrottled hoeft te worden. Acer claimt dat zijn Triton sneller is dan alle andere gaminglaptops van de concurrentie onder de 40mm dik. We zijn geneigd de fabrikant te geloven, maar kunnen die claim helaas niet bevestigen aangezien we vriendelijk maar dringend verzocht werden onze benchmarksessie op het pre-productie prototype te stoppen.

De laptop heeft verder twee PCIe-SSD’s in een RAID-0-configuratie voor bliksemsnelle opslag, samen met 32 GB aan RAM. De immens krachtige hardware doet ons vragen stellen over de resolutie van het scherm. Het systeem is in staat moeiteloos een WQHD-paneel aan te sturen.

Het toestel zal in augustus beschikbaar zijn. Voorlopig communiceert Acer een adviesprijs van 3.399 euro maar Bart Janssen, Country Manager Benelux, vermoed dat het toestel inclusief BTW in de praktijk een beetje duurder zal zijn. Dat is een smak geld, maar al bij al erg competitief gezien de hardware.

Acer toont met de Triton aan meer te zijn dan een budgetspecialist. Wat de fabrikant verwezenlijkt met zijn eigen luchtkoeling is ronduit spectaculair en toont aan dat de Taiwanezen volop mee innoveren op het scherp van de snee. Niet alles aan de Triton 700 is even praktisch, maar het staat buiten kijf dat de laptop een pareltje is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business