Nieuws

Pulse: Elon Musk toont eerste Boring-machine en 4K-beamers van Acer worden betaalbaar

Ook in deze Pulse: Nintendo introduceert budgetvriendelijke 2DS XL en eerste zelfrijdende auto met Apple-software is bekend.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Betaalbare 4K-beamers van Acer

4K-beamers zijn in tegenstelling tot 4K-televisies allesbehalve betaalbaar. Tot vorig jaar mocht je nog 6.000 euro of meer neertellen. Acer maakt daar korte metten mee met de nieuwe V7850- en H7850-modellen. De eerste heeft een hogere lamphelderheid (3.000 lumen), meer instellingen en een bekroond design, terwijl de tweede mag pronken met een groter kleurenspectrum en Rec. 709-ondersteuning. De V7850 gaat 3.500 euro kosten, de H7850 3.000 euro. Wat betreft beschikbaarheid is er nog niet bekend.

2. Nintendo 2DS XL

Nintendo heeft zijn kleinste handheld een upgrade gegeven onder de noemer 2DS XL. In feite gaat het om een identieke kopie van de huidige 3DS XL, behalve dat er geen 3D-schuifknop op het toestel aanwezig is. De Amerikaanse prijs bedraagt 149 dollar, wat vermoedelijk naar 149 euro wordt vertaald. Veel meer lijkt onrealistisch, omdat de 3DS XL aan 199 euro wordt verkocht. De 2DS XL is compatibel met alle DS- en 3DS-spellen en is vanaf 28 juli verkrijgbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=3lxNHhgMuTg

3. Elon Musk toont Boring-machine

Elon Musk is een man van zijn woord. Na zijn beklag over het verkeer in California enkele maanden geleden, is The Boring Company klaar om zijn eerste machine uit te rollen. Musk boort op dit ogenblik een testtunnel onder het SpaceX-hoofdkwartier, weet The Verge. Afwachten wanneer hij hiermee ook in het openbaar aan de slag mag gaan.

4. Apple toont autonome testwagen

Dankzij foto’s van Bloomberg weten we nu hoe de testwagen van Apple eruit ziet om autonome software te ontwikkelen. De Lexus SUV is voorzien van talrijke Velodyne LiDAR-units en radarsensoren. Apple heeft enkele weken zijn bewijs aangevraagd om in California te testen, met succes zo te zien.

https://twitter.com/atbwebb/status/857717853398720512


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze topverhalen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business