Nieuws

Microsoft toont Surface-laptop met Windows 10 S

Microsoft heeft zijn nieuwe Surface-laptop voorgesteld op een evenement in New York. De technologiegigant stalt daarbij, naar eigen zeggen, de laptop met het dunste touchscreen ooit in de rekken.

Details van de laptop verschenen deze ochtend al online, maar nu heeft Microsoft de Surface-laptop officieel voorgesteld. Het toestel voor studenten is slechts 14,5 mm dik, weegt amper 1,25 kg en heeft het dunste touchscreen ooit in een laptop. De startprijs voor een model met Intel Core i5 bedraagt 999 dollar.

Persoonlijke ervaring

De Surface Laptop heeft een 13,5 inch-IPS scherm met 3,4 miljoen pixels, wat zich vertaalt in een resolutie van 2250×1500 pixels. Het touchscreen is niet los te koppelen zoals bij de Surface Book of om te klappen zoals bij andere convertibles. “Vele studenten gebruiken al een Surface Pro of Book, maar wij willen het beste van twee werelden verenigen in een product speciaal voor hen”, zegt Panos Panay die aan het hoofd staat van het ontwikkelaarsteam. “We willen met de Surface Tablet een persoonlijke ervaring aanbieden, waarbij je niet het gevoel krijgt dat je een machine in handen hebt.”

De goedkoopste setup bevat een Intel Core i5, 4GB RAM en een SSD van 128GB. Daarnaast zullen er ook varianten te koop zijn met een Core i7 en SSD-opslag tot 1TB. Studenten hebben ook een sterke batterij nodig. De Surface Tablet laat daarbij geen steken vallen, want Microsoft claimt dat de accuduur bij het afspelen van een video kan oplopen tot 14,5 uur. “Als je betere prestaties wilt, heb je een sterkere batterij nodig. Dit resulteert dan weer in een dikker toestel. Het revolutionaire design van de Surface Laptop brengt deze kenmerken in evenwicht.”

Naadloos ontwerp

Het toestel zal beschikbaar zijn in vier kleuren: zilver, goud, blauw en rood. Net zoals bij de Surface Pro bestaat het oppervlak rond het toetsenbord uit stof. Geen schroefje is zichtbaar aan het oppervlak waardoor alles naadloos aansluit. Ook is er geen holte of rooster voorzien voor de luidsprekers, die geïntegreerd zijn onder het toetsenbord. De toetsen zijn slechts 1,5 mm dik en je kan het scherm met één vinger openen. Het design van de laptop is immers belangrijk voor een student, aldus Panos Panay. Het touchscreen ondersteunt het gebruik van een stylus waarbij het vooral inzet op de eigen Surface Pen.

Volgens Microsoft is het model ontworpen voor de Windows 10 S, maar kan je eenvoudig het besturingssysteem upgraden naar Windows 10 Pro. Verder is het toestel geoptimaliseerd voor het maken van eigen creaties, zo zegt Panay. “Al onze producten zijn gemaakt voor creatievelingen, zowel bij het schrijven van een boek of het tekenen van een meesterwerk. Ook studenten brengen creaties voort, zij het in de vorm van essays en video’s.”

Update 03/05: De laptop is vanaf 15 juni beschikbaar voor een startprijs van 1149 euro. Voorlopig kan je bij ons enkel de zilveren laptop bestellen. De sterkere broers met een Core i7-processor komen pas in augustus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business