Nieuws

Nissan bestrijdt smartphonegebruik achter het stuur met kooi van Faraday

Autobouwer Nissan heeft een creatieve oplossing bedacht om chauffeurs ervan te weerhouden hun smartphone te gebruiken: de integratie van een kooi van Faraday in zijn wagens.

Ondanks wettelijk verboden in zowat elk land en het risico op ongevallen, kunnen heel wat mensen het niet laten om hun smartphone vast te nemen wanneer ze achter het stuur van hun auto zitten. Om het probleem tegen te gaan heeft de Japanse autofabrikant Nissan een opmerkelijke oplossing naar voren geschoven: de implementatie van een kooi van Faraday in de armleuning van de bestuurderszetel.

Het werkt als volgt: je legt je smartphone in een compartiment van de armleuning dat je kan afsluiten en die een kooi van Faraday vormt. Door de constructie wordt alle draadloze communicatie voor de telefoon afgesneden: berichten via het mobiele netwerk, wifi of bluetooth zijn geblokkeerd. Zodra je het compartiment weer opent, wordt de Kooi van Faraday opgeheven en ontvangt je telefoon weer berichten. Muziek afspelen vanaf je smartphone binnen de kooi is mogelijk, mits je een USB-kabel gebruikt. Dit gaat uiteraard alleen als je muziek lokaal is opgeslagen.

De Nissan Signal Shield, zoals de autobouwer de functie heeft gedoopt, is op dit moment nog maar een concept waar het bedrijf mee speelt voor het nieuwe model van de Nissan Juke. Zoals het bedrijf het zelf verwoordt: met de Signal Shield kunnen bestuurders gebruik maken van “optionele connectiviteit”: ze hebben de keuze om telefoonberichten wel of niet door te laten tijdens hun rit. Chauffeurs zullen dus nog altijd zelf moeten beslissen of ze niet bereikbaar willen zijn onder het rijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business