Pulse: ‘Surface Pro 5 bestaat niet’ en RIP OnePlus 3T 128 GB

Ook in deze Pulse: Googles mysterieuze OS krijgt een interface, Chinese Uber-concurrent stoomt zich klaar voor wereldwijde expansie en post voortaan Instagram-foto's vanaf het web.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. ‘Surface Pro 5 bestaat niet’

Het ziet er naar uit dat we tijdens Microsofts evenement op 23 mei geen Surface Pro 5 te zien zullen krijgen. “Er bestaat niet zoiets als een Pro 5,” liet Microsofts hardwarebaas Panos Panay zich recent ontvallen in een interview met CNet. Nochtans waren eerder al geruchten opgedoken over een nieuwe Surface Pro. Het ziet er nu eerder naar uit dat we ons aan een specificatie-update van de Pro 4 mogen verwachten.

2. RIP OnePlus 3T 128 GB

OnePlus heeft de 128 GB-versie van de OnePlus 3T uit de rekken gehaald. Alleen de versie met 64 GB is nog beschikbaar. Volgens Tweakers wil OnePlus zich als kleine fabrikant concenteren op slechts één versie van zijn telefoon, maar zal het de 128 GB-versie wel van updates blijven voorzien. De techsite haalt ook aan dat mogelijk leverproblemen van ufs-opslag aan de oorzaak liggen.

3. Googles mysterieuze OS krijgt een interface

Het is al een tijdje bekend dat Google aan een mysterieus nieuw besturingssysteem werkt onder de codenaam Fuchsia, dat steunt op de in eigen huis ontworpen kernel ‘Magenta’. Nu krijgen we een eerste vroege blik op de interface, die Armadillo werd gedoopt. We nemen de interface momenteel onder de loep voor een uitgebreidere analyse, maar in de video hieronder heb je alvast een preview met dank aan Kyle Bradshaw van Hotfix.

4. Chinese Uber-concurrent stoomt zich klaar voor wereldwijde expansie

De Chinese Uber-rivaal Didi Chuxing heeft zijn bekende concurrent in eigen land al van de troon gestoten, en lijkt zich nu voor te bereiden om naar andere landen uit te breiden. Het bedrijf maakte bekend dat het zijn app voor het eerst ook in het Engels zal aanbieden. Het doet dat naar eigen zeggen om buitenlandse toeristen in China beter te kunnen bedienen, maar experts zijn het er over eens dat een wereldwijde expansie op touw is.

5. Post voortaan Instagram-foto’s vanaf het web

De Instagram-app is niet langer verplicht om foto’s op het sociale netwerk te plaatsen. Het bedrijf rolt momenteel de mogelijkheid uit om foto’s te uploaden vanaf zijn mobiele website. Het uploaden van video’s of Stories, toevoegen van filters en sturen van privéberichten wordt evenwel (nog) niet ondersteund. De desktopversie van de website blijft beperkt tot het tonen van je feed en meldingen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business