Nieuws

Apple koopt slimme slaapmonitor Beddit

Het Finse Beddit komt in handen van de iPhone-fabrikant. Op termijn moet het gadget gaan samenwerken met de Apple Watch.

Apple neemt Beddit over, de Finse fabrikant van slaaptrackers. De overname zal voornamelijk dienen om een verregaande integratie met de Apple Watch mogelijk te maken. Apple wil zijn slimme horloge namelijk uitbreiden met zo veel mogelijk extra functies, waaronder slaaptracking. Met Beddit koopt het een oplossing die het nog slechts moet inpuzzelen.

Het bedrijf uit Cupertino heeft niet de gewoonte om veel of grote overnames te doen. Vaak probeert Apple zelf zijn eigen variant van een nieuwe technologie op de markt te brengen. Denk hierbij aan zijn alternatieve Lightning-poort, zijn eigen varianten van draadloze verbindingen en de Apple Watch. Ook de aankoop van Beddit hoort thuis in de reactionaire stijl die Apple zichzelf aanmat sinds Tim Cook de plak zwaait.

Voor de kennis

Zowat elk smartwatch en elke fitnesstracker bezit vandaag al tamelijk uitgebreide mogelijkheden om onze slaappatronen op te meten. De Apple Watch is niet anders, maar krijgt met de nieuwe aanwinst binnen het bedrijf de mogelijkheid om uit te lopen op de concurrentie. Wij konden de recentste tracker, de Beddit 3, recent testen en waren onder de indruk. Indien Apple dit product goed geïntegreerd krijgt met zijn slimme horloge, heeft het een sterke combinatie vast.

Het is vooralsnog niet duidelijk in welke vorm Beddit nu blijft bestaan. Wordt het bedrijf gestript voor zijn kennis en software, of blijft het voortbestaan als volwaardig onderdeel in Cupertino, zoals ook Beats Electronics nog enigszins op zichzelf bestaat. The Verge meent dat Apple wel eens uit kan zijn op de ingenieurs van Beddit, wat betekent dat het bedrijf zelf ten dode is opgeschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business