Nieuws

Microsoft HomeHub: eerste blik op slimme huis-modus voor Windows 10

Geruchten deden al enige tijd de ronde, maar nu zijn ook de eerste officiële beelden gelekt van Microsofts HomeHub. Deze Windows 10-update verandert een pc in een besturingscentrum voor een slim huis.

De eerste nieuwe functie voor de volgende Windows 10-update in september is bekend: HomeHub. Geruchten over de modus doken eind 2016 al op, nu heeft The Verge ook officiële beelden te pakken gekregen.

Prikbord en afstandsbediening

Homehub is ontworpen als een familiemodus, al is het op dit moment niet duidelijk of Microsoft de functie wil inbouwen in Windows 10 of zal aanbieden als een app. Een computer waarop de functie geactiveerd is zal een speciaal ‘always on’ welkomstscherm hebben dat een snel overzicht biedt van afspraken, to-do-lijstjes en kattebelletjes. Gebruikers krijgen ook toegang tot gedeelde agenda’s en apps.

Bron: www.theverge.com

Naast die ‘prikbord’-functionaliteit fungeert de HomeHub als afstandsbediening voor slimme apparaten in huis. Volgens The Verge heeft Microsoft alvast Philips Hue, Google Nest, Insteon, Wink en SmartThings gestrikt als de toestellen die HomeHub ondersteunt. Deze applicaties zullen te bedienen zijn via normale touch- of muiscommando’s, maar ook het gebruik van de stemgestuurde Cortana zit in de pijplijn. Voor onze regio is dat laatste minder interessant, aangezien Cortana nog altijd geen Nederlands beheerst.

Amazon en Google

De HomeHub komt sterk in het vaarwater van de Google Home en Amazon Echo terecht, twee populaire toestellen in de Verenigde Staten met een gelijkaardige functionaliteit. Amazon heeft vandaag nog een nieuwe variant van de Echo voorgesteld, de Echo Show. Die werkt niet alleen op stemcommando’s, maar heeft ook een scherm.

Of Microsoft daar zijn eigen hardware tegenover zal stellen of andere fabrikanten zal inschakelen, is nog niet bekend. Over twee weken presenteert het bedrijf nieuwe producten tijdens een conferentie in Shanghai. Dit zal waarschijnlijk meer duidelijkheid scheppen over de onmiddelijke plannen met HomeHub.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business