Nieuws

Tesla’s Solar Roof is goedkoper dan verwacht

Vanaf vandaag kan je het zonnedak van Tesla reserveren. Daarnaast zijn ook meer details vrijgegeven over prijs en duurzaamheid.

In oktober presenteerde Tesla zijn zonnedak, dat het maakt in samenwerking met dochterbedrijf Solar City. In dit dak zijn de zonnepanelen geïntegreerd in de pannen en hoef je dus geen lelijke platen meer op je huis te installeren. Vandaag maakt Tesla het mogelijk om een reservatie te plaatsen voor de zonnedakpannen en geeft het meer details over de prijs van zijn energie-opwekkende huisbedekking.

Budgetvriendelijk

Zo valt de prijs beter mee dan verwacht. Eerder zinspeelde CEO Elon Musk al dat het prijskaartje lager zou liggen dan bij een gewoon dak als je de energiebesparingen in rekening brengt. Later claimde hij dat het zonnedak in bepaalde gevallen bij aanschaf zelfs goedkoper kan zijn dan een regulier dak. Tesla laat zijn milieubewuste fans niet in de steek en houdt zich – min of meer – aan zijn belofte.

Een typische huiseigenaar in de Verenigde Staten betaalt volgens Tesla ongeveer 21,85 dollar per vierkante voet voor een zonnedak. Daarbij moet je rekening houden dat niet elke dakpan zonnecellen bevat, want dit is voor veel woningen een overbodige luxe. Het bedrag hierboven weerspiegelt een dak waarbij 35% van de tegels energie-opwekkend zijn. Musk vertelde aan energiewebsite elektrek.co dat klanten een dak kunnen bestellen dat voor maximaal 70% uit zonnetegels bestaat. Van buitenaf merk je het verschil tussen de tegels niet op.

Levenslange garantie

Daarnaast biedt Tesla de garantie dat de tegels zeker dertig jaar energie opwekken, wat meer is dan het gros van de concurrentie. Het dak is gemaakt van duurzame materialen waardoor het zelfs robuuster moet zijn dan reguliere varianten. Daar gelooft het bedrijf zo sterk in dat het levenslange garantie tegen schade aanbiedt aan zijn klanten.

Het dak zou geïnstalleerd worden op vijf à zeven dagen, wat ongeveer hetzelfde is als bij een generieke huisbedekking. Ten slotte heeft Tesla zijn mobiele app geüpdatet voor de integratie van het zonnedak met de PowerWall. Het dak kan immers geleverd worden met de Tesla-thuisbatterij om de opgewekte stroom op te vangen.

Pre-order

Vanaf vandaag kan je de energieopwekkende dakpannen van Tesla bestellen. Dat maakte Elon Musk via Twitter bekend. De dakpannen met ingebouwde zonnepanelen zijn volgens Musk vanuit bijna elk land te bestellen. De levering begint dit jaar al in de VS, maar wij zullen nog minstens een jaartje moeten wachten. Enkel twee van de vier aangekondigde pannen, ‘gestructureerd’ en ‘smooth’, zijn reeds beschikbaar. De andere twee ‘Toscaans’ en ‘leisteen’ worden pas in 2018 verwacht.

Om een plaatsje op de wachtlijst te reserveren, betaal je een reservatiekost van 930 euro. De totale uiteindelijke kost hangt af van de oppervlakte. Voor wie zijn dak niet volledig wil openbreken, voorziet Tesla esthetische zonnepanelen waarop geen montagesporen zichtbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business