Nieuws

AMD stelt waarschijnlijk op 31 mei zijn nieuwe premium-gpu’s voor

Op het einde van deze maand houdt de gpu-fabrikant een persconferentie op de Computex-beurs in Taiwan. Daar mogen we de aankondiging van de nieuwe Vega-kaarten verwachten.

Op 31 mei houdt de AMD een persconferentie in Taiwan. Dat kondigt de GPU-ontwikkelaar aan in een e-mail. Op de Computex-beurs zal de rode concurrent van Intel naar alle verwachtingen zijn Radeon RX Vega-videokaarten presenteren.

Lisa Su, CEO van de processorfabrikant, zal de presentatie leiden en informatie geven over de producten die AMD in de komende tijd zal uitbrengen. Daarmee zinspeelt AMD waarschijnlijk op de Radeon RX Vega-videokaarten. Bij het uitbrengen van zijn kwartaalcijfers begin deze maand bevestigde Lisa Su nogmaals dat AMD de Vega-kaarten voor eind juni uitbrengt.

[related_article id=”212617″]

De gpu-ontwikkelaar werkt al een tijdje aan zijn eerste grafische kaarten met de nieuwe Vega-architectuur, die zal uitgerust zijn met HBM2. Momenteel weten we nog niets specifiek over de komende kaarten in de Vega-generatie, maar met de gpu’s wil de rode concurrent van Nvidia het premiumsegment van de gpu’s terug betreden. De Polaris-kaarten die AMD dit jaar introduceerde staan hier los van, die zich eerder richten op het betaalbare segment.

Ook aankondiging Ryzen 3?

[related_article id=”212063″]

De presentatie zal plaatsvinden tussen 10 en 11 uur ’s ochtend lokale tijd. Omgerekend naar onze tijdzone vangt de persconferentie om 4 uur ’s ochtends aan. Als je de voorstelling live wil volgen, zal je dus vroeg uit de veren moeten zijn. Waarschijnlijk komt er ook nieuws op cpu-bebied, want AMD heeft zijn Ryzen 3-processors nog niet aangekondigd. Die moeten het equivalent worden van de Intel Core i3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business