Nieuws

Pulse: Netflix onbeschikbaar voor geroote Android en WannaCry blijft toeslaan

Ook in deze Pulse: Zelda komt naar je smartphone, alle Moto-smartphones voor 2017 gelekt in één beeld en Mastercard wil betalingen versnellen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Netflix onbeschikbaar voor geroote Android

Gebruikers met een geroote Android-smartphone zullen voortaan geen Netflix meer kunnen gebruiken. De redenering is eenvoudig: nu het mogelijk is om series en films lokaal te downloaden om te bekijken zonder internetverbinding, is het in theorie ook veel makkelijker om de kopieerbeveiling te omzeilen. Momenteel beperkt de nieuwe maatregel zich tot het installeren vanuit de Play Store, maar is het wel nog mogelijk om de app te ‘sideloaden’.

2. WannaCry-ransomware blijft toeslaan

De wereldwijde ransomware-aanval die ons het hele weekend bezighield heeft enkele opvallende slachtoffers gemaakt. Ziekenhuizen en zelfs hele regeringen lagen plat door WannaCry, maar in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren daar ook enkele voorname autofabrikanten bij. In Frankrijk moesten enkele fabrieken van Renault worden stilgelegd. In het VK was een fabriek van Nissan getroffen. Geen van beide concerns wil meer duiding geven bij de problemen die ze ondervonden, zeggen woordvoerders aan Automotive News. Naar verwachting zouden alle getroffen sites vandaag wel gewoon weer opereren.

3. Zelda komt naar je smartphone

‘Legend of Zelda’ komt binnenkort naar het kleine scherm in je broekzak. Nintendo is van plan om zich na ‘Animal Crossing’ volledig te richten op het mobiliseren van actieheld Link, zo schrijft The Wall Street Journal. Zelda wordt zo de derde mobiele game van Nintendo na het erg succesvolle ‘Super Mario Run’ en het nakende ‘Animal Crossing’. De keuze voor Link en de zijnen is logisch: Zelda heeft op haar eentje de lancering van de Nintendo Switch tot een monstersucces gemaakt. Het spel moet voor maart 2018 verschijnen.

4. Alle Moto-smartphones voor 2017 gelekt in één beeld

Notoir telecomlekker Evan Blass plaatste op Twitter een foto waarop alle smartphones te zien zijn die Lenovo dit jaar nog in de pijplijn heeft in de Moto-reeks. De afbeelding lijkt afkomstig uit een interne presentatie van het bedrijf. Zo mogen we ons in de Z-reeks verwachten aan een nieuwe Z Play en Z Force, komt er ook een nieuwe Moto X, en zien we in de G-reeks de Moto gS en gS+ verschijnen. Ook de E-reeks wordt vernieuwd en er is sprake van een nieuwe C-reeks met de allergoedkoopste smartphones.

https://twitter.com/evleaks/status/863580163153461249

5. Mastercard wil betalingen versnellen

Mastercard wil het betaalproces gevoelig versnellen. Wie vandaag betaalt met zijn of haar kredietkaart, doet er vaak enkele seconden over om de betaling af te ronden. Dat kan lastig zijn als er zich een lange rij vormt achter je. Nochtans heeft Mastercard al enkele jaren de technologie beschikbaar om het proces te versnellen. Het wijst met de beschuldigende vinger naar handelaars die het nalaten deze technologie te implementeren. Om handelaars nu toch zo ver te krijgen dat ze hun betaalterminals vernieuwen, werkt Mastercard samen met Verifone en Global Payments. Binnenkort moet betalen met een kredietkaart even snel gebeuren als met een gewone bankkaart.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business