Pulse: Piraten piraten Pirates en Galaxy S8 al 5 miljoen keer verkocht

Ook in deze Pulse: Apple dicht tientallen lekken in iOS en macOS, de jacht op de WannaCry-hackers is geopend en Google Assistant bijna klaar voor debuut op iOS.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Piraten piraten Pirates

Hackers beweren de aankomende vijfde film van Pirates of the Caribbean te hebben gestolen, en vragen Disney om losgeld om de film niet online te plaatsen. Dat schrijft The Hollywood Reporter. Disney is evenwel niet van plan om te betalen en werkt samen met de FBI om de criminelen te klissen. De gebeurtenissen doen denken aan een gelijkaardige situatie enkele weken geleden waarbij hackers onder meer nieuwe afleveringen van Netflix-reeks ‘Orange is the New Black’ hadden buitgemaakt.

2. Samsung Galaxy S8 al 5 miljoen keer verkocht

Minder dan een maand na lancering zijn al vijf miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus over de toonbank gegaan. Dat maakte de Zuid-Koreaanse elektronicareus zelf bekend. Analisten verwachten dat de verkoop van het nieuwe vlaggenschip mee verantwoordelijk zal zijn voor een recordwinst voor Samsung dit kwartaal.

3. Apple dicht tientallen lekken in iOS en macOS

Apple heeft iOS 10.3.2 en macOS 10.12.5 gelost. De updates dichten tientallen lekken in iPhones, iPads en Macs. De updates worden automatisch uitgerold naar compatibele systemen. Gebruikers doen er goed aan om hun toestellen zo snel mogelijk te updaten.

4. De jacht op de WannaCry-hackers is geopend

Politiediensten wereldwijd slaan de handen in elkaar om de aanvallers achter de grootschalige ransomware-aanval van afgelopen weekend te identificeren. Europol, Interpol, de FBI en de Britse NCA zijn allemaal betrokken bij het onderzoek en wisselen informatie met elkaar uit. Het grote aantal infecties en het gebruik van bitcoin voor anonieme betalingen, betekent dat de speurtocht flink wat tijd in beslag zal nemen.

5. Google Assistant bijna klaar voor debuut op iOS

Google is van plan om zijn spraakassistent ook op iOS te introduceren. Dat schrijft Android Police. De bekendmaking van het nieuws zou morgen al kunnen komen op de start van Googles ontwikkelaarsconferentie I/O. Volgens Geekster had Gummi Hafsteinsson, die bij Google aan de Assistant bouwt, op Mobile World Congress eerder dit jaar al gehint dat de introductie op iOS niet uitgesloten was.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business