Pulse: 2 miljard Android-gebruikers en Facebook wil écht af van clickbait

Ook in deze Pulse: Nokia lekt nieuwe smartphone met dubbele camera, elke ontwikkelaar kan aan de slag met Instant Apps en Facebook kijkt aan tegen Europese boete voor WhatsApp.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. 2 miljard Android-gebruikers

Het Android-besturingssysteem draait op meer dan 2 miljard maandelijks actieve toestellen. Dat kondigde Google-baas Sundar Pichai aan bij de start van ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Google heeft momenteel zeven diensten met meer dan 1 miljard gebruikers: Android, Google Maps, YouTube, Chrome, Gmail, Search en Google Play. De openingskeynote zat zoals elk jaar weer tjokvol nieuwe aankondigingen. Het volledige overzicht vind je hier.

2. Facebook wil écht af van clickbait

Facebook drijft zijn inspanningen tegen clickbait op het sociale netwerk nogmaals op. Met een aantal tweaks aan de News Feed wil het clickbait op het niveau van individuele posts aanpakken. Het onderzoekt daarbij of een posttitel “informatie achterhoudt of informatie overdrijft”. De inspanningen breiden bovendien uit naar clickbaitberichten in andere talen dan het Engels.

3. Nokia lekt nieuwe smartphone met dubbele camera

Een Nokia-fotograaf plaatste een video online op Vimeo die de nieuwste smartphones van het merk belicht. Notoir lekker Evan Blass stelde evenwel vast dat twee van de vier telefoons die worden getoond nog onbekend zijn. Eén van de smartphones is mogelijk de Nokia 9, het verwachte nieuwe vlaggenschip met dubbele camera. De originele video werd ondertussen weer offline gehaald.

https://twitter.com/evleaks/status/864428092160434177

4. Elke ontwikkelaar kan aan de slag met Instant Apps

Google acht de tijd rijp om Instant Apps op het grote publiek los te laten. Elke ontwikkelaar kan voortaan een Instant-versie van zijn applicatie maken. Instant Apps hoeven niet te worden geïnstalleerd op je smartphone, maar kunnen zo worden gelanceerd vanuit een zoekopdracht of webpagina. Wij gingen in februari al eens aan de slag met de functionaliteit.

5. Facebook kijkt aan tegen Europese boete voor WhatsApp

De Europese antitrustregulatoren zouden van plan zijn om Facebook te beboeten voor het leveren van misleidende informatie in verband met de overname van WhatsApp 3 jaar geleden. Dat schrijft Reuters. De beslissing om Facebook effectief een boete op te leggen komt er na een onderzoek van een half jaar door de Europese Commissie. De boete kan oplopen tot 1% van de totale omzet, wat in Facebooks geval neerkomt op een boete van maximaal 276 miljoen dollar. Update: The New York Times bericht ondertussen dat Europa officieel een boete van 122 miljoen dollar aan Facebook heeft opgelegd.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business