Pulse: Dubai schakelt ‘Robocop’ in en blockchain voor zelfrijdende wagens

Ook in deze Pulse: Proefperiode Apple Music niet overal meer gratis, Googles AlphaGo AI neemt het op tegen 's werelds beste Go-speler en PayPal haalt Pandora door het slijk.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Dubai schakelt ‘Robocop’ in

Voortaan heeft de politie van Dubai een robot in het korps. De robot beschikt over een stel wielen om zich door de straten te verplaatsen en moet dienen als contactpunt voor burgers om misdrijven te rapporteren, boetes te betalen of vragen te stellen. De camera-ogen van de robot zijn evenwel ook met gezichtsherkenningstechnologie uitgerust, zodat hij verdachten kan herkennen in de massa en de beelden livestreamen naar zijn menselijke collega’s. Tegen 2030 moet 25 procent van het politiekorps in Dubai uit robots bestaan en zullen wellicht ook hun mogelijkheden verder uitbreiden. (Beeld: Dubai Police)

2. Blockchain voor zelfrijdende wagens

Toyota werkt samen met MIT en vijf andere bedrijven om de mogelijkheden van de blockchain te onderzoeken voor de ontwikkeling van zelfrijdende wagens. De blockchain zou worden gebruikt om een gezamenlijke databank op te bouwen met alle informatie die wordt verzameld tijdens (test)ritten om zo zelfrijdende auto’s beter en veiliger te maken. Die databank kan ook gebruikt worden voor het verlagen van verzekeringspremies omdat de verhoogde transparantie fraude uitsluit.

3. Proefperiode Apple Music niet overal meer gratis

Apple biedt zijn drie maanden proefperiode op Apple Music niet overal meer gratis aan. Dat meldt AppleInsider. Onder meer in Australië, Spanje en Zwitserland moeten gebruikers voortaan 99 cent betalen als ze de dienst willen uitpbroberen. De reden voor deze wijziging is voorlopig onduidelijk. Het is op dit moment evenmin bekend of andere landen zullen volgen.

4. Googles AlphaGo AI neemt het op tegen ‘s werelds beste Go-speler

Googles artificiële intelligentie AlphaGo mag zich deze week meten met ‘s werelds beste Go-speler, de 19-jarige Chinees Ke Jie. Die daagde AlphaGo uit na de overwinning van de AI tegen Lee Se-dol, die eveneens tot de wereldwijde top van Go-spelers behoort. AlphaGo versloeg Se-dol in een reeks van vijf spellen met 4-1.

5. PayPal haalt Pandora door het slijk

PayPal is niet opgezet met Pandora’s nieuwe versimpelde logo, dat wel erg hard op dat van de betaaldienst lijkt. In een rechtsgeding haalt het de muziekdienst door het slijk en stelt het dat Pandora “geen weg naar winstgevendheid heeft” en “zichzelf aan het almaar populairdere PayPal-logo vasthangt in een poging om de competitie in te halen.” PayPal eist dat Pandora het logo niet langer gebruikt omdat het vindt dat klanten de ene met de andere dienst zouden kunnen verwarren.

Het PayPal-logo links, dat van Pandora rechts.

Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business