Nieuws

HP beconcurreert Microsoft met krachtigere Surface-rivalen

HP heeft verschillende updates aan zijn bestaande laptops aangekondigd. Upgrades aan de aan de Spectre x2 en Envy 13 maken van de toestellen concurrenten voor de Surface Pro en Surface Laptop.

HP heeft verschillende updates aan zijn laptops aangekondigd. Twee van de updates zorgen ervoor dat het bedrijf rechtstreeks de concurrentie aangaat met Microsoft. Een krachtigere versie van de Spectre x2 legt de Surface pro het vuur aan de schenen, terwijl een nieuwe versie van de Envy 13 klaarstaat om de Surface Laptop te vervangen.

Spectre 2

Vooralsnog was de Spectre x2 een stuk minder krachtig dan de Surface Pro, doordat het toestel een Intel Core m bevatte. Hierdoor was de tablet slechts geschikt voor basistaken, zoals op het internet surfen. HP voegt in een nieuwe versie van de tablet een Intel Core i-processor toe aan de specificatielijst. Hierdoor wordt het toestel even krachtig als de Surface Pro, maar krijgt de Spectre x2 een slechtere autonomie. In plaats van tien uur, kan je het toestel acht uur gebruiken.

De tablet heeft nog steeds een 12-inchscherm, maar krijgt een hogere resolutie van 3.000 bij 2.000 pixels. Ter vergelijking: vroeger had de Spectre een resolutie van 1.920 bij 1.280 pixels. Ook wordt de tablet een beetje dikker en krijgt het dunnere bezels. Verder kan je genieten van een 360 GB-SSD en twee USB-C-poorten.

De vernieuwde Spectre 2 wordt volgende maand gelanceerd aan een startprijs van 999,99 dollar.

Envy 13

De tweede upgrade waarmee HP Microsoft het vuur aan de schenen legt, is deze van de Envy 13. Deze metalen laptop lijkt erg hard op de MacBook Air en gaat de strijd aan met de Surface-laptop, Microsoft zijn MacBook Air-concurrent.

HP updatete zijn laptop eerder al door er Kaby Lake-processors aan toe te voegen. Nu wordt het toestel een stukje kleiner, krijgt de Envy een 1.080p-scherm van 13,3 inch groot en heeft het startmodel een SSD van 128 GB in plaats van 256 GB. De Envy 13 heeft 8 GB RAM, een autonomie van 14 uur en HP vervangt zijn HDMI-poort met een USB-poort. Hierdoor heeft het toestel 2 USB-C-poorten en 2 klassieke USB-poorten.

De HP Envy 13 kost minstens 1.049,99 dollar. Het toestel wordt geleverd met een volwaardige versie van Windows 10.

Overige updates

Ten slotte updatet HP zijn Envy 17 en Envy x360. Deze eerste laptop wordt dunner, krijgt discrete graphics en een Nvidia GeForce 940 MX. De Envy 360 krijgt daarentegen dunnere bezels, waardoor het geheel kleiner wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business