Nieuws

Tesla maakt Autopilot vloeiender én veiliger

De huidige versie van Autopilot is veilig, maar erg ruw. Elon Musk belooft dat de volgende update dat probleem van de baan helpt.

Dankzij de Autopilot kunnen Tesla-eigenaars hun wagen op een veilige manier zijn gang laten gaan. Volgens Elon Musk is deze functie veilig, maar ook hij geeft toe dat het ruwe rijgedrag  van de functie onaangenaam kan zijn. Een update voor wagens van oktober 2016 of later zorgt ervoor dat de Autopilot vloeiender wordt én veiliger.

Elon Musk geeft weinig details vrij over de verwachte update. Wel schrijft hij in een tweet dat hij hoopt dat handsfree loodrecht parkeren en regensensoren eveneens aan de juni-update worden toegevoegd.

Eigenaars van oudere wagens worden van de update – die maanden op zich heeft laten wachten- uitgesloten. Vooralsnog krijgen de nieuwere wagens echter updates voor functies die oudere auto’s al hebben. Tesla werd tot deze werkwijze gedwongen door de gestopte samenwerking met Mobileye. De automaker moet hierdoor sinds kort zijn eigen sensoren en software creëren, waardoor de voertuigen initieel minder functionaliteit hadden. Eenmaal de functieverschillen tussen Tesla zijn wagens zijn weggewerkt, kunnen eigenaars van oudere voertuigen zich weer aan updates verwachten.

Ondanks de vertragingen die de gestopte samenwerking met Mobileye met zich meebrengt, verwacht Elon Musk nog steeds dat zijn bedrijf een demonstratie van autonoom rijden eind dit jaar kan uitvoeren. Tesla wil dan één van zijn wagens autonoom van de ene Amerikaanse kust naar de andere laten rijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business