Nieuws

Laat je Chromecast niet meer kapen

Binnenkort kan je in de Google Home-app individuele smartphones en tablets op een zwarte lijst zetten. Kwelduivels kunnen dan geen beeldmateriaal meer zenden naar de slimme TV of Chromecast.
[related_article id=”214591″]

Binnenkort kan je de meldingen en bediening van Google Cast uitschakelen voor andere leden in het huis. Dat ontdekte Android Police in de helpdesk van Google Cast. Met Google Cast kan je video-inhoud sturen naar je slimme tv of Chromecast. Die nieuwe beperking wordt heel handig voor grote gezinnen, want nu kunnen huisgenoten zonder toestemming zomaar de stream afzetten of een ander filmpje laten afspelen.

Zwarte lijst

Om te verhinderen dat anderen op je wifi-netwerk video-inhoud streamen naar de Smart TV, kan je dat binnenkort gewoon instellen in de Google Home-app. Daar kan je apparaten eliminineren zodat ze voortaan geen toegang meer krijgen. Wel wordt het enkel mogelijk om individuele apparaten op de black list te plaatsen. Wanneer de nieuwe functie juist uitgerold wordt, is nog niet duidelijk.

Momenteel krijgen alle Android-toestellen op hetzelfde netwerk een melding als er iets wordt afgespeeld. Pestkoppen krijgen dan de mogelijkheid om het filmpje stop te zetten, te muten of een ander filmpje te kiezen. Toegegeven, het is leuk om de mediaspeler van een vriend te kapen, maar na een tiental keer begint dat wel te vervelen.

Ik stream een leuke video en – ja hoor – mijn vriendin schakelt het alweer uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business