Nieuws

Tesla-fabriek kent 30 procent meer werkongevallen dan gemiddelde

Volgens een onafhankelijk rapport gebeurden er de voorbije jaren een stuk meer ongevallen in Tesla zijn fabriek dan in andere autofabrieken.

Worksafe heeft een onafhankelijk rapport gepubliceerd over het aantal ongevallen in Tesla zijn fabriek in Californië. Het onderzoeksbedrijf baseert zich op de federale rapporten van over drie jaar. De fabriek van Tesla doet het in deze periode consequent slechter dan het industriegemiddelde.

Hoge ongevallenratio

Volgens het rapport van Worksafe was de ongevallenratio in 2015 8,8 per 100 medewerkers. Gemiddeld genomen ligt dat getal op slechts 6,7 per 100. Tesla doet het dus maar liefst 31 procent slechter dan andere autofabrikanten in de Verenigde Staten. In 2016 waren er ongeveer evenveel ongevallen, met een ratio van 8,1 op 100 tot gevolg. Worksafe kan deze ratio nog niet vergelijken met het industriegemiddelde, aangezien dat getal nog niet bekend is. Indien deze ratio wederom rond 6,7 ligt, doet Tesla het nog steeds slechter dan andere autofabrieken.

Behalve de ongevallenratio neemt Worksafe de zogenaamde DART onder de loep. Hierbij wordt gekeken hoeveel dagen werknemers afwezig zijn, wat een goede indicator is van ernstige verwondingen. De DART van Tesla ligt volgens Worksafe dubbel zo hoog als het industriegemiddelde.

Positieve toekomst

Het rapport van Worksafe komt op een vervelend tijdstip voor Tesla. De automaker weert al enige tijd pogingen tot het oprichten van een vakbond in zijn bedrijf af. Bovendien ondergaat Tesla grote uitbreidingen om de productie van de Model 3 tot een goed einde te brengen.

Tesla ziet de toekomst echter positief in. “We hebben enkele uitdagingen gehad in het verleden toen we aan het leren waren hoe we een autobedrijf moesten worden, maar de toekomst is het belangrijkste. Met de veranderingen die we hebben gemaakt, hebben we nu de laagste ongevallenratio in de industrie,” vertelt een woordvoerder van Tesla aan The Verge. “Ons doel is om zo dicht mogelijk bij nul ongevallen te komen en de veiligste fabriek in de auto-industrie te worden.”

[related_article id=”215433″]

In deze mededeling verwijst Tesla naar de ongevallenratio van het eerste kwartaal van dit jaar, wat slechts  4,6 ongevallen op 100 medewerkers was. Worksafe meent echter dat één kwartaal te weinig is om een correct beeld over de veiligheid in de Tesla-fabriek te vormen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business