Pulse: HTC lanceert mobiele VR-bril en Sony stopt met midrange smartphones

Ook in deze Pulse: Pc-bouwers onder druk door tekorten in onderdelen, Google AlphaGo wint opnieuw van Go-grootmeester en Piraten hebben 'Pirates of the Carribean 5' toch niet gekaapt.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. HTC lanceert mobiele VR-bril

HTC breidt zijn virtual reality-aanbod uit met de mobiele VR-bril HTC Link. Die werkt samen met de kersverse HTC U11 en biedt als eerste mobiele VR-oplossing six-degrees-of-freedom (6DoF) tracking. Opvallend is dat de bril zelf over twee 3,6 inch 1080 x 1200 lcd-schermen beschikt, en de smartphone dus alleen voor rekenkracht wordt gebruikt. De bril gebruikt een externe camerasensor om bewegingen van de bijhorende controllers te registeren, vergelijkbaar met de PlayStation VR. Voorlopig wordt de HTC Link alleen in Japan gelanceerd. Een prijs is nog niet bekend.

2. Sony stopt met midrange smartphones

Sony schrapt de Xperia X en Xperia X Compact uit zijn smartphone line-up en gaat alleen nog verder met de premium Xperia XZ, en de budgettelefoons in de XA- en L-lijn. Volgens het bedrijf werden de midrange telefoons maar lauw ontvangen en vertaalde zich dat ook in de verkoopcijfers. Buiten thuisland Japan werd maar een derde van de verwachte verkoop bereikt.

Beeld: Xperiablog

3. Pc-bouwers onder druk door tekorten in onderdelen

Pc-bouwers zien hun netto-inkomsten onder druk komen te staan als gevolg van stijgende prijzen van onderdelen. De prijzen van geheugen, in het bijzonder ssd’s, zitten hierdoor al langer in stijgende lijn, en nu doet ook bij batterijen hetzelfde scenario zich voor. Dat vertelde Lenovo’s COO Gianfranco Lanci in de marge van de bekendmaking van de kwartaalresultaten van de Chinese pc-fabrikant. De voornaamste boosdoener voor het tekort is de auto-industrie, die meer batterijen dan ooit afneemt door de opkomst van elektrische wagens.

4. Google AlphaGo wint opnieuw van Go-grootmeester

Googles AI AlphaGo heeft voor de tweede keer gewonnen van de Chinese Go-grootmeester Ke Jie. Daarmee is de uitkomst van de ‘best of three’ beslist, hoewel er nog één wedstrijd moet worden gespeeld. Ke Jie was merkbaar gefrustreerd met zijn verlies. “Vorig jaar speelde AlphaGo zoals een mens, maar vandaag speelt hij als de god van Go,” liet de 19-jarige nummer één zich ontvallen na de match.

5. Piraten hebben ‘Pirates of the Carribean 5’ toch niet gekaapt

De hackers die beweerden de aankomende Disney-film ‘Pirates of the Carribean: Dead Men Tell No Tales’ te hebben gestolen, speelden blufpoker. Dat vertelt Disney’s CEO  Bob Iger in een interview met Yahoo! Finance. Volgens Iger is er geen enkele indicatie dat Disney werd gehackt en de film werd gestolen. De hackers vroegen Disney om losgeld, maar het bedrijf is niet ingegaan op die eis.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business