Pulse: Duizenden extra wifi-hotspots in EU en banken maken komaf met kaartlezer

Ook in deze Pulse: OnePlus hint op betere camera in OnePlus 5, binnen 10 jaar slaan we onze data op in DNA en 4 maanden gratis Google Play Music.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. 6.000 tot 8.000 extra wifi-hotspots in EU

WiFi4EU is het codewoord waarmee Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker het wifiprobleem wil oplossen in Europese steden. In totaal zouden 6.000 tot 8.000 gemeenten in de Europese lidstaten publieke hotspots moeten installeren op openbare plaatsen. Tegen 2020 zou elk Europese stad of elk dorp gratis wifi moeten op belangrijke plaatsen van het openbare leven. De Europese Commissie draait op voor alle kosten. Het akkoord is er, maar alle lidstaten moeten het nog bekrachtigen. Pas daarna kan alles op rails worden gezet.

2. Banken maken komaf met kaartlezer

De Belgische grootbanken, BNP Paribas Fortis, KBC, ING en Belfius, lanceren de Belgian Mobile ID, een smartphone-app waarmee de gebruiker zich online kan identificeren. Dat moet de onhandige kaartlezer overbodig maken. De app werd ontwikkeld in samenwerking met de mobiele operatoren en zal worden ingezet voor bancaire toepassingen en overheidsdiensten. De Mobile ID moet een lokaal en privacyvriendelijk antwoord bieden tegen de inlogsystemen van Facebook, Google en Apple. De app controleert de identiteit van de gebruiker aan de hand van diens bankgegevens en de simkaart in de smartphone.

3. OnePlus hint op betere camera in OnePlus 5

OnePlus gaat in de nabije toekomst zijn nieuwe vlaggenschip lanceren, maar veel details zijn er nog niet bekend. De OnePlus 3T verdwijnt uit de handel, wat ons doet vermoeden dat het niet lang meer gaat duren voordat de OnePlus 5 het levenslicht ziet. De fabrikant laat alvast geen twijfel bestaan dat nummer 5 eraan komt en heeft een tweet gelanceerd met een teaser die hint op een betere camera in de nieuwe smartphone. Hopelijk volgt er snel meer informatie.

4. Binnen 10 jaar slaan we onze data op in DNA

Microsoft wil binnen 3 jaar een opslagsysteem ontwikkelen waarmee we data kunnen bewaren in DNA, en hoopt dat binnen een decennium inzetbaar te maken. Het systeem zal in staat zijn binaire data bestaande uit nulletjes en eentjes om te zetten in de ATCG-moleculen waaruit ons DNA is opgebouwd. Dat proces is nu al mogelijk, maar de kosten en tijd moeten nog worden gedrukt om haalbaar te zijn.

5. 4 maanden gratis Google Play Music

Google wil zijn muziekplatform Play Music verder laten groeien en biedt vanaf nu 4 maanden gratis aan elke nieuwe gebruiker. Daarna verval je naar een abonnement van 9,99 euro per maand. Je hebt wel een kredietkaart nodig om in aanmerking te komen voor de promo. De dienst geeft je de mogelijkheid om 50.000 liedjes te bewaren in de cloud, laat je toe om zonder reclame te genieten van 35 miljoen liedjes en offline luisteren.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business