Nieuws

Pulse: Galaxy S8-assistent Bixby blijft zorgenkind en Lenovo toont ‘gedurfde’ smartphone vandaag

Ook in deze Pulse: race in een virtueel parcours met je DJI-drone dankzij een nieuwe AR-bril en software van Epson, en Asus en Dell onthullen hun mixed reality-headsets voor Windows 10.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Samsung Bixby blijft een zorgenkind

Ondanks dat de Samsung Galaxy S8 een aparte Bixby-knop heeft, schittert de spraakassistent in afwezigheid. De assistent geeft al enkele informatieve kaarten, maar spraakherkenning blijkt een harde noot om te kraken door Samsung. De initiële deadline van begin juni wordt niet gehaald en wordt verschoven naar eind juni wat betreft de Engelse taal. De rest van de wereld moet vermoedelijk nog veel langer wachten.

2. Lenovo toont ‘gedurfde’ smartphone vandaag

De Canadese Twitteraccount van Motorola heeft de wereld wakker gemaakt met de melding dat op 1 juni (vandaag dus) een ‘gedurfde’ smartphone wordt gelanceerd. Vermoedelijk gaat het om de Moto Z2 Play die al enkele keren gelekt is de afgelopen week. Afwachten of er nog een verrassing uit de hoed van Lenovo wordt getoverd.

3. Nieuwe headsets voor Windows 10 Mixed Reality

Windows 10 Mixed Reality wordt de gok van Microsoft om virtual en augmented reality een gezamenlijk platform te geven. Na een hands-on enkele weken geleden zijn we nog niet zeker wat het allemaal is, maar Asus en Dell hebben nu hun versie van de Mixed Reality-bril gedeeld met de wereld op Computex. Beide lijken exact dezelfde opbouw te hebben als de Acer-bril die binnenkort verkrijgbaar is in de Microsoft Store.

4. Epson AR-bril geeft je drone een virtuele racebaan

Met je drone vliegen kan leuk zijn om foto’s of video’s te maken, maar echt racen is best moeilijk zonder luchtparcours. Epson heeft samen met Edgybees de Moverio BT-300 Drone Edition AR-bril ontwikkeld. Hiermee race je met een compatibele DJI-drone door de echte wereld met virtuele obstakels in augmented reality. Drone Prix kan je ook zelf proberen zonder AR-bril op je smartphone of tablet, maar dan is de ervaring natuurlijk net iets minder indrukwekkend.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business