Nieuws

Apple-oprichter vindt Tesla meest innoverende bedrijf

De volgende grote doorbraak in technologie komt van Tesla, stelt Apple-veteraan Steve Wozniak. Hij geeft verschillende redenen waarom Elon Musk eerder dan Tim Cook met een wereldschokkende innovatie zal komen.

Niet Apple, maar Tesla heeft het meeste potentieel om met een wereldveranderende innovatie voor de dag te komen. Apple-oprichter Steve Wozniak prees het bedrijf van Elon Musk in een recent interview met Bloomberg Canada.

“Ik denk dat Tesla in de beste richting zit op dit moment,” vertelt hij in het gesprek. “Ze hebben heel wat moeite gestoken in erg riskante dingen.” Die lef is een van de elementen die Wozniak ertoe leidt om de autobouwer aan te duiden als de grootste kanshebber op een baanbrekende technologische doorbraak.

Gelijkenissen met Apple

Het is niet alleen het feit dat Musk geen riskante projecten uit de weg gaat dat Steve Wozniak het bedrijf het meeste potentieel toedicht. Nog twee andere aspecten hebben hem tot die uitspraak gebracht. Een daarvan is de afkomst van Tesla: het bedrijf is voortgekomen uit een start-up opgerichtd door jonge mensen, vergelijkbaar met de geboorte van Apple. “Kijk naar bedrijven als Google en Facebook en Apple en Microsoft die de wereld veranderd hebben, inclusief Tesla. Ze werden doorgaans opgericht door jonge mensen. Ze kwamen niet voor uit de big business.”

[related_article id=”214884″]

Een andere parallel die Wozniak trekt tussen zijn eigen ervaringen bij Apple en Musks ambities met Tesla, is dat beide producten maken die ze zelf geweldig vonden. “Wanneer dingen uit jezelf komen, wetend wat jij erg leuk vindt en waarbij je zelf alle controle in handen hebt…dat is wanneer je de beste producten krijgt,” aldus Steve Wozniak.

Technische kracht

In de geschiedenis van Apple figureren twee belangrijke Steve’s. Steve Jobs is bekend bij het grote publiek als de coltrui-dragende CEO die als eerste de iPhone en de iPad aan de wereld liet zien. Steve Wozniak, die er ook al bij was vanaf het prille begin van het bedrijf, liep minder in het oog als Jobs. Hij wordt gezien als de drijvende technische kracht achter enkele van Apples iconische producten, zoals de eerste Macintosh.

Aan de mening van Wozniak wordt dan ook veel waarde gehecht. Alhoewel hij niet meer rechtstreeks te maken heeft met het bedrijf, blijft Wozniak een ere-werknemer bij Apple en bezit hij ook nog altijd een behoorlijk aantal aandelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business