Nieuws

Nieuwe Quick Charge 4+ laadt je smartphone sneller op

Qualcomm lanceert een nieuwe snellaadstandaard: Quick Charge 4+. Het verbeterde protocol vereist geen nieuwe chipset en is zowel sneller als efficiënter en veiliger dan de voorgaande.

Zes maanden na het debuut van Quick Charge 4 komt Qualcomm al met een opvolger. Quick Charge 4+ is zoals de naam al aangeeft geen grote verandering ten opzichte van zijn voorganger. Het werkt voort op de vooruitgang die al werd geboekt met versie 4 en brengt enkele verbeteringen aan, waardoor de nieuwe standaard 15 procent sneller laadt.

Krachtiger en koeler

Het gaat concreet om drie aanpassingen: de ‘dual charge’ die al in Quick Charge 4 zat is verder gepolijst en krachtiger gemaakt. Er komt een ‘intelligent thermal balancing’-functie bij die de stroom slim kan sturen door een van de twee laadbanen op basis van welke de koelste is, om zo de temperatuur beter onder controle te houden. Tot slot integreert Qualcomm ook ‘advanced saftey features’ die de telefoontemperatuur en die van de connector in het oog houden, om oververhitting en kortsluiting te voorkomen. Naast de winst op snelheid en efficiëntie belooft Qualcomm zo ook dat laden 3 procent koeler zal verlopen.

[related_article id=”214140″]

Het goede nieuws is dat de verbeteringen kunnen uitgevoerd worden aan bestaande chipsets van de chipbakker, maar omdat het om hardware-aanpassingen gaat zal je de nieuwe standaard in de praktijk pas bij toekomstige toestellen zien opduiken. Er is al één smartphone aangekondigd met de standaard, maar de ZTE Nubia Z17 zal in onze contreien niet beschikbaar zijn.

Niet iedereen is fan van snelladen, of toch van hoe men in de industrie met de mogelijkheid omgaat. Google waarschuwt voor de gevaren van Androidproducenten die met hun eigen versie van de functie komen, die is aangepast om enkel met hun eigen laders te werken. Toch lijkt hier weinig aan de hand te zijn, zolang je je gezond verstand toepast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business