Nieuws

Pulse: OnePlus 5 wordt dunste toptoestel ooit en Elon Musk laat Trump vallen

Ook in deze Pulse: Pokémon-inkomsten het afgelopen jaar 2.600 percent hoger en Googles virtuele museum leert je meer over kunst.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. OnePlus 5 wordt dunste toptoestel ooit

Het regent elke dag OnePlus 5-nieuwtjes, wat doet vermoeden dat een lancering om de hoek is. Vandaag heeft OnePlus CEO Pete Lau laten weten dat het nieuwe toestel het dunste vlaggenschip ooit wordt. Het is nog onduidelijk of Pete vergelijkt met de huidige vlaggenschepen of met alles wat tot nu toe is gelanceerd, maar je mag erop rekenen dat de OnePlus 5 heel dun wordt.

2. Elon Musk laat Trump vallen als een baksteen

Elon Musk zet alles op alles voor een groene, ecologische toekomst met al zijn projecten. Hij slaagt daar voorlopig wonderwel in en probeerde die gedachtegang over te brengen op Trump door in zijn adviesraad te zetelen. Nu Trump heeft gekozen om de V.S. uit het klimaatakkoord van Parijs te halen, kapt Musk ermee.

3. Pokémon-inkomsten 2.600 percent hoger vorig jaar

Het gaat goed met The Pokémon Company dat de rechten van Pokémon beheert. De hoogste nettowinst de afgelopen vijf jaar was 18,4 miljoen dollar, maar in 2016 klimt dat naar 143,3 miljoen dollar. Dat is bijna 26 keer meer dan in 2015 waar het ‘slechts’ 5,6 miljoen dollar winst noteerde. Ondanks het succes van Pokémon Sun & Moon op de Nintendo 3DS, is vooral het megasucces van Pokémon Go de reden waarom de winst explosief is gestegen.

4. Googles virtuele museum leert je meer over kunst

Fan van musea maar geen tijd of budget om de hele wereld af te reizen? Google heeft nu virtuele musea klaar in Street View waar het zijn gigapixel-beelden van kunst combineert met info over de schilderijen. Zoals de video hieronder laat zien, kan je schilderijen tot in detail analyseren en via externe url’s extra info verzamelen. Ideaal om op een regenachtige dag te doen, net zoals bij echte musea.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business