Nieuws

Windows 10-preview te vroeg uitgerold: dit zijn de ontdekkingen

Microsoft verspreidde per vergissing enkele experimentele Windows 10-previews te vroeg. De uitschuiver biedt een interessante inkijk in wat het bedrijf in petto heeft voor de volgende update.

Microsoft heeft per vergissing in zijn kaarten laten kijken met de volgende Windows 10-update. Het bedrijf rolde eind vorige week de verkeerde testversies uit. De builds die bij gebruikers belandden waren eigenlijk nog te experimenteel om verspreid te worden. Enkele Windows 10 Mobile-gebruikers rapporteerden zelfs dat ze updates aankregen ook al waren ze niet ingeschreven in het testprogramma.

Er zijn geen grote problemen opgedoken met de previews, en alle testversies van Windows zijn in meer of minder mate onstabiel. Microsoft raadt gebruikers aan om “op hun tanden te bijten” en te wachten op de volgende build, of om hun OS terug te rollen naar de vorige versie.

HomeHub en Controlecentrum

Microsoft onfortuinlijke misser heeft waarschijnlijk meer prijsgegeven van de komende fall creators update dan het bedrijf eigenlijk wilde. De desktop-preview bevestigde onder meer de komst van de HomeHub, een functie die je pc transformeert in een controlecentrum voor een slim huis. Die optie zal je kunnen activeren in de instellingen, waar Microsoft ook refereert naar iets dat het “Windows @ Home” noemt.

https://twitter.com/WithinRafael/status/870441775684440067

Een andere opvallende vaststelling is het feit dat de testversie geen back-ups van bestandsgeschiedenis meer ondersteund, wat zou betekenen dat je geen oudere versies van een document meer kan opvragen wanneer er iets foutloopt. Die functie is sinds Windows 8 beschikbaar, maar het lijkt er nu dus op dat Microsoft overweegt om het te schrappen. Analisten speculeren dat Microsoft in de toekomst mogelijks die optie zal voorbehouden voor OneDrive- of Officegebruikers, al kan je natuurlijk ook een andere clouddienst inschakelen om dergelijke back-ups te maken.

Tot slot lijkt het erop dat de volgende Windows 10-versie bepaalde onderdelen van wat nu het actiecentrum is zal verplaatsen naar een apart onderdeel. Dat draagt momenteel de naam ‘controlecentrum’ en zal ook in het systeemvak terug te vinden zijn. De bedoeling is dat de snelle acties in het controlecentrum terechtkomen, terwijl het actiecentrum zich zal focussen op meldingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business