Nieuws

Apple voegt ondersteuning voor externe GPU toe aan macOS

macOS High Sierra kom met ondersteuning voor externe GPU’s. Hierdoor kan je je Mac voor het eerst gebruiken voor virtual reality.

Apple kondigde tijdens zijn conferentie aan dat Macs binnenkort externe GPU’s via Thunderbolt 3 ondersteunen. Hierdoor kan je de toestellen gebruiken om virtual reality te ontwikkelen en gebruiken. Bovendien kondigde Valva aan dat het SteamVR voor Mac in bèta beschikbaar maakt.

Om virtual reality een duwtje in de rug te geven, biedt Apple momenteel al een ontwikkelaarskit voor VR aan. In deze kit zitten een behuizing, Thunderbolt 3-ondersteuning en een voeding van 350 Watt. Verder bevat het pakket een AMD Radeon RX 580 8 GB-grafische kaart, die virtual reality ondersteunt. Ook krijgen ontwikkelaars 100 dollar korting op de HTC Vive.

Het ‘External Graphics Development Kit’ van Apple kost 599 dollar. Om het pakket in handen te krijgen, moet je echter niet alleen geld op tafel leggen. Het kit is enkel beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program uit bepaalde landen. België en Nederland behoren tot de regio’s waar ontwikkelaars het pakket kunnen ontvangen.

Door de ondersteuning voor externe GPU’s maakt Apple virtual reality voor het eerst beschikbaar op lichtgewicht laptops. Hopelijk kunnen Apple-gebruikers hierdoor in de toekomst eenvoudigweg een VR-headset aan hun Mac koppelen om aan de slag te gaan in de virtuele wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business