Nieuws

Tesla opent eerste superchargerstation op zonne-energie in België

De locatie in provincie Limburg heeft ook meteen de grootste capaciteit in België met 12 oplaadpunten.

Tesla onthult vandaag officieel de zesde superchargerlocatie in België waar klanten hun elektrische wagen kunnen opladen. De vestiging kan met een primeur gaan lopen: het is het eerste Tesla-station in België dat direct wordt voorzien van zonne-energie, en het krijgt ook meteen de grootste capaciteit van alle stations met 12 laadpunten.

Strategisch punt

De nieuwe vestiging is gelegen in Heusden-Zolder aan de Industrieweg 15, dicht bij het kruispunt tussen de E313 en de E314 daar. De locatie is niet lukraak gekozen, het “vormt een belangrijke ondersteuning van de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Roergebied,” zo stelt het bedrijf. De overige Superchargerstations staan in Aartselaar, Machelen, Nijvel, Aarlen en Gent.

Het station ontvangt zijn zonne-energie van een 2MWp installatie. Produceren de zonnecellen meer energie dan wordt verbruikt door ladende auto’s, dan vloeit de stroom door naar het net. Heeft het station meer energie nodig dan de zonnecellen kunnen leveren, dan doet Tesla een beroep op “duurzame gecertifieerde stroom” om het verschil bij te passen.

[related_article id=”214884″]

Tot eind vorig jaar bood Tesla het gebruik van de superchargers volledig kosteloos aan voor zijn klanten, maar moest dat beleid aanpassen wegens te verlieslatend. In een overgangsperiode tot 22 mei kregen kopers nog altijd het voordeel van gratis laden, alleen veranderde de rechthebbende: niet meer de auto maar de persoon. Alle nieuwe klanten die nadien een auto kochten moeten dus betalen voor de elektriciteit die ze ophalen bij de superchargers, maar het kan goed zijn dat Tesla daar binnenkort weer verandering in brengt met de komst van de Model 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business