Nieuws

5 handige functies die naar Windows 10 komen

Microsoft rolt een preview van zijn Fall Creators-update uit. In de preview zitten een hoop nieuwe functies.

Microsoft rolt een nieuwe testversie van Windows 10 uit naar Windows-insiders. Indien je tot de fast ring behoort, kan je update 16215 installeren. De update zit boordevol nieuwe functies, die Microsoft naar het brede publiek uitrolt als onderdeel van de Fall Creators-update, die later dit jaar komt. We overlopen de interessantste functies die naar Microsoft zijn besturingssysteem komen.

1. Actiecentrum

Microsoft past in de eerste plaats zijn actiecentrum aan. Het centrum krijgt aparte secties voor apps, waardoor meldingen overzichtelijker worden gegroepeerd. Microsoft heeft eveneens aan het uiterlijk van het actiecentrum gewerkt, waardoor het scherm er niet alleen overzichtelijker, maar ook mooier uitziet.

2. Microsoft Edge

Edge ondergaat eveneens een gedaanteverandering. De browser krijgt verbeterde animaties voor nieuwe tabs, waardoor alles een beetje sneller werkt. Bovendien kan je de browser in fullscreenmodus gebruiken door op F11 te drukken en kan je eenvoudig notities toevoegen aan boeken in Edge. Je kan eveneens je favoriete websites vastmaken aan de taakbalk, waarna je ze eenvoudig in Edge kunt openen.

3. Cortana

Cortana heeft het Nederlands jammer genoeg nog steeds niet onder de knie gekregen, maar wordt wel een stukje slimmer. Zo geeft Microsoft zijn digitale assistent visuele intelligentie. Wanneer je een foto van een concertposter maakt, herkent Cortana de inhoud hiervan en vraagt ze automatisch of je voor dit event een reminder wilt instellen. Ook voegt Microsoft een lassofunctie toe aan zijn besturingssysteem. Omcirkel bepaalde informatie en Cortana herkent de datum en tijd die zich binnen je lasso bevinden. De digitale assistent opent een menu met meer info, waarmee je aan de slag kan gaan.

4. Schrijven

Ben je een liefhebber van Microsoft zijn pen, dan is deze nieuwe functie ideaal voor jou. Voortaan kan je in het schrijfvenster zoveel schrijven als je wilt. Windows maakt van je geschreven letters automatisch getypte woorden terwijl je aan het schrijven bent. Eenmaal het venster volstaat met je tekst volstaat het om je pen even op te heffen en deze woorden worden naar links verschoven. Hierdoor heb je weer voldoende plaats om verder te schrijven.

Nog een handige optie die naar Windows zijn schrijffunctie komt, is dat je woorden eenvoudig kan corrigeren door over de foutieve letters heen te schrijven. Ook is het mogelijk om met behulp van gestures je tekst aan te passen, zoals bijvoorbeeld een woord in twee splitsen, kan je scrollen met je pen en verschaft Windows je snelle toegang tot emoji’s en symbolen. Ten slotte voegt Microsoft een ‘Find My Pen’-functie toe. Windows onthoudt waar je de pen voor het laatst hebt gebruikt, waardoor je niet langer moet zoeken naar het apparaatje.

5. Toetsenbord

Microsoft voegt een emojitoetsenbord toe aan zijn besturingssysteem dat je kan openen door de Windows-knop en de puntkomma ingedrukt te houden. Ook komt er een nieuwe aanraaktoetsenbord voor desktops, die verbeterde tekstvoorspelling geeft en toegang biedt tot emoji’s. Je kan eveneens een toetsenbord openen dat je met één hand kan bedienen en woorden schrijven zonder je vinger op te tillen. Ook verhuist Microsoft zijn spraakherkenningsfunctie naar het toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business