Nieuws

Samsung wil de grootste hebben met deze ultrabrede monitor

Samsung heeft meer details vrijgegeven over de imponerende CHG90-monitor. Dit monsterscherm van 49 inch zal je moeilijk over het hoofd kunnen zien.

De Samsung CHG90 is geen scherm voor de doorsnee computergebruiker. De ultrabrede curved gaming-monitor van 49 inch – een goede 1,25 meter in diameter – leunt dicht aan bij de grootte van hedendaagse tv’s en zal menig bureau kunnen domineren. Samsung kondigde het scherm in april al aan, maar komt nu met de technische en praktische details van de CHG90.

Zoals eerder al bevestigd beschikt de monitor over een 32:9 aspectratio met een resolutie van 3.840 x 1.080 pixels. Dat is geen 4K-capaciteit; het vertaalt zich in een Full HD-resolutie voor de breedte van het scherm. Samsung richt zich met de CHG90 uitdrukkelijk op gamers, maar voorziet ook extra’s voor wie het toestel als werkpaard wil inzetten.

Quantum Dots en HDR

De monitor beschikt over Samsungs QLED Quantom Dot-technologie en HDR om kleuren en contrasten op het scherm te verbeteren. Je kan drie vensters over het scherm verdelen, of zes venster als je deze in lengte halveert. Om dat zo soepel mogelijk te laten verlopen levert Samsung eigen software mee om de vensters te verdelen en te beheren over het display.

Specifiek voor gamers bevat de CHG90 AMD’s Freesync 2-standaard die de grafische prestaties van AMD-GPU’s naar een hoger niveau kan tillen. De reactietijd van 1 milliseconde en de refresh rate van 144 Hz stellen de monitor op een lijn met de meest performante gaming-schermen van het moment.

Verder beschikt de monitor over DisplayPort, MiniDisplayPort, twee HDMI-poorten en drie USB 3.0-poorten. USB-C is een opvallende afwezige. De monitor zou in augustus beschikbaar moeten zijn en zal 1499 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business