Nieuws

Pulse: ‘Age of Empires’ krijgt 4K-upgrade en Waymo stuurt schattige zelfrijdende auto op pensioen

Ook in deze Pulse: Sony PlayLink laat je meedoen in PS4-games met je smartphone, Merkel wil internationale regels voor het internet en Microsoft lanceert custom Xbox-controllers in Europa.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. ‘Age of Empires’ krijgt 4K-upgrade

‘Age of Empires’ is voor veel gamers een klassieker en dat lijkt ook Microsoft te beseffen. Op E3 kondigt het ‘Age of Empires: Definitive Edition’ aan, een heruitgave van het populaire real-time strategy game met een geremasterde soundtrack, gedetailleerdere graphics en ondersteuning voor 4K-resolutie. Ook de gameplay werd verbeterd met onder meer een nieuwe verhaallijn, Xbox Live-ondersteuning en nieuwe zoomniveaus om de actie in beeld te brengen. Het spel wordt later dit jaar gelanceerd.

https://www.youtube.com/watch?v=JyPlECHiXcM

2. Waymo stuurt schattige zelfrijdende auto op pensioen

Waymo haalt zijn schattige zelfrijdende autootjes, de ‘Fireflies’, van de baan. In een blogpost schrijft de Alphabet-dochter dat het de focus nu wil verleggen naar de integratie van zijn zelfrijdende technologie in andere (gecommercialiseerde) voertuigen, zoals de Chrysler Pacifica Hybrid. Zo hoopt het de technologie sneller bij meer mensen te brengen, en de testmogelijkheden uit te breiden.

3. Sony PlayLink laat je meedoen in PS4-games met je smartphone

Sony lanceert PlayLink, een nieuwe dienst waarmee je via je iPhone of Android-smartphone kan deelnemen aan een game op de PlayStation 4. Het concept doet denken aan de party games van Jackbox of de Wii U, waarbij het tweede scherm op de controller zorgde voor originele gameplay. ‘That’s You’ is het eerste spel dat PlayLink ondersteunt en lanceert op 4 juli. PlayStation Plus-abonnees ontvangen het spel gratis.

4. Merkel wil internationale regels voor het internet

Duitse bondskanselier Angela Merkel pleit voor internationele wetgeving voor het internet en internetbedrijven. Dat schrijft Smartbiz. Volgens Merkel heeft de digitale wereld nood aan regulering zoals die bestaat voor de financiële markten onder de G20 en voor handel onder de Wereldhandelsorganisatie. Ze hekelt daarbij het gebrek aan internationaal gedeelde standaarden voor veiligheid op het web.

5. Microsoft lanceert custom Xbox-controllers in Europa

Microsoft introduceert zijn custom controllers van het Xbox Design Lab voor het eerst in Europa. Xbox One-eigenaars in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland kunnen vanaf nu hun gepersonaliseerde controllers bestellen voor 69,99 pond of 79,99 euro. Later deze zomer zouden volgens Microsoft meer Europese landen volgen.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business