Nieuws

Huawei Honor 9: premiumtelefoon met betaalbaar prijskaartje

Huawei's budgetmerk Honor lanceert de Honor 9. Net zoals zijn voorganger is het een premiumsmartphone aan een messcherpe prijs.

Met de Honor-telefoons probeert Huawei de succesformule van OnePlus te reproduceren: hoge kwaliteit aan een prijs die gevoelig lager ligt dan die van de meeste vlaggenschepen. Het bedrijf zet die strategie door met de nieuwste telg in de smartphonefamilie, de Honor 9.

Honor 9

De Honor 9 is Huawei’s eigen flagship killer. Als processor bevat het de Kirin 960, de System-on-a-chip die je ook terugvindt bij de Mate 9 en de P10 (599 euro bij CoolBlue). Een indrukwekkende 6 GB RAM staat die chipset bij, wat een verdubbeling is tegenover de Honor 8. En net zoals de laatste beschikt de 9 over een dubbele camera achteraan, alleen heeft deze een behoorlijke upgrade gekregen. De hoofdlens promoveert van een 12 MP naar 20 MP, terwijl de tweede cameralens de sprong maakt van 8 MP naar 12 MP.

[related_article id=”210450″]

De grootte van de smartphone is een eerder bescheiden 5,15 inch, met een metalen afwerking en een Full-HD resolutie. Het toestel is beschikbaar met 64 of 128 GB opslagruimte, die ook uit te breiden is via microSD. Er is een vingerafdruksensor aan boord, en de batterij heeft een capaciteit van 3.200 mAh. Het toestel ondersteunt Huawei’s eigen betaalmethode Huawei Pay, die het afrekenen via een NFC-verbinding mogelijk maakt (maar nog niet beschikbaar is in onze contreien).

De europrijs voor de Honor 9 is nog niet officieel bekend gemaakt, maar in de VS zal het 64 GB-model voor 397 dollar over de toonbank gaan, omgerekend zo’n 355 euro. Dat is figuurlijk gesproken, want de smartphones zijn enkel online te bestellen via vMall. Het is nog niet bevestigd of de smartphone ook in Europa te koop zal zijn, maar Huawei plant eind deze maand een Honor-evenement in Berlijn. Ook TechPulse is daarop aanwezig en zal je het nieuws en een eerste indruk van de smartphone heet van de naald brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business