Nieuws

Houdt Apple iOS 11-functie achter voor iPhone 8?

Items oppakken en slepen tussen apps is dankzij iOS 11 mogelijk op iPad. De functie is echter ook actief op iPhone, alleen heeft Apple ze daar uitgeschakeld, zo ontdekte een gebruiker.

iOS 11 brengt een resem productiviteitsopties naar de iPad. Naast onder andere een bestanden-app, dock-modus en verbeterde multitaskingfuncties krijgen gebruikers de mogelijkheid om items op te pakken in een app en naar een andere toepassing te slepen met hun vingers.

Op de iPhone is die drag-and-drop-capaciteit beperkt tot het verplaatsen van objecten binnen een app. Een alerte gebruiker ontdekte dat dit niet ligt aan het feit dat de iPhonesoftware de functie niet ondersteunt. De optie is aanwezig op smartphones met iOS 11, maar ze is uitgeschakeld door middel van een verborgen systeeminstelling waar gebruikers niet aan kunnen komen.

De ontdekking is gedaan door ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die al meer van Apples verborgen softwarefuncties naar boven heeft gehaald. Hij was ook degene die het ongebruikte iOS-toetsenbord voor één hand aan de oppervlakte bracht.

iPhone 8

Troughton-Smith speculeert dat Apple de sleepfunctie in de toekomst wel zou kunnen activeren voor iPhone. In de huidige hardwareconfiguratie van de smartphone is het slepen tussen apps moeilijk te gebruiken. De introductie van een softwarematige home-knop zou het proces veel gemakkelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Concreet zouden gebruikers een item dat ze willen verplaatsen tijdelijk op de home-knop kunnen bewaren, waarna ze het weer oppakken wanneer ze de app geopend hebben waar ze het item willen neerzetten. Aangezien er hardnekkige geruchten de ronde over het feit dat de iPhone 8 geen fysieke home-knop meer zal hebben, denkt Troughton Smith dat dit de ideale set-up is om de functie te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business