Nieuws

Seagate brengt forse 8 TB-schijf uit voor Xbox

De nieuwe Seagate Game Drive Hub zal meer dan 200 games kunnen bewaren voor wie niet genoeg heeft aan de beschikbare opslagruimte op een Xbox-console.

Opslagspecialist Seagate debuteert een nieuwe versie van de Game Drive Hub voor Xbox. Het bedrijf verdubbelt de capaciteit van de externe harde schijf naar 8 terabyte. De drive, die ook dienst kan doen als USB-hub, is ontwikkeld in samenwerking met Microsofts Xbox-team.

Speciaal voor Xbox

Het mag duidelijk zijn dat de Game Drive Hub gericht is op gamers met een enorme game-catalogus. Gerekend dat recente games gemiddeld tussen 35 en 50 GB aan geheugen innemen, kan de schijf meer dan 200 videospellen bevatten. Dat is een grote sprong in de capaciteit van Seagates Game Driveschijven, waarvan het maximum voorheen op 4 TB lag.

[related_article id=”215978″]

De externe harde schijf werkt met alle consoles in de Xbox-familie: de Xbox One, de Xbox One S en de zopas aangekondigde Xbox One X. Seagate heeft ook het design onder handen genomen, met een zwart-witcombinatie die mooi aansluit bij het uiterlijk van de game-consoles. Verder bevat de Game Drive Hub een plug-and-play setupsysteem en twee USB 3.0 poorten vooraan die controllers kunnen opladen of waar andere game-accessoires mee gekoppeld kunnen worden.

Seagate schuift de Game Drive Hub naar voren als het ideale instrument voor gamers die gebruik willen maken van Microsofts nieuwe Game Pass-streamingdienst. Game Pass maakt niet alleen het streamen van videospellen op Xbox mogelijk, de dienst laat ook het direct downloaden van games toe. Met een catalogus van meer dan 100 spellen moeten abonnees over een behoorlijke opslagcapaciteit beschikken als ze zo verschillende spellen willen uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business