Nieuws

Google Drive krijgt back-upfunctie voor je hele computer

Eind deze maand maakt Google het mogelijk om via Google Drive een back-up te maken van je volledige computer.

Google lanceert een nieuwe app: Backup and Sync. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het hiermee de huidige Google Drive-app en de Google Fotos back-uptool zal vervangen. Of ook de web-app aanpassingen zal krijgen is op dit moment niet duidelijk.

Google Drive laat je toe om voornamelijk tekst- en mediabestanden te bewaren in de cloud. Backup & Sync gaat breder: de tool laat je toe om een back-up te maken van je volledige computer of van bepaalde mappen op je machine. De nieuwe app zal op 28 juni live gaan.

Het bedrijf geeft niet veel details over specifieke functies die de vernieuwing zal brengen, maar het heeft wel duidelijk gemaakt dat de nieuwe app bedoeld is voor consumenten. Gebruikers van G Suite, Googles professionele apps, zullen de update naar Backup & Sync niet automatisch krijgen. Google raadt hen aan om verder te werken met de oude Google Drive-app, totdat de bedrijfsgerichte beheerstoepassing Drive File Stream officieel uit bèta komt later dit jaar.

Wie een back-up maakt van zijn computer, zal uiteraard vlug aan het maximum van 15 GB komen voor het gratis gebruik van de clouddienst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business