Nieuws

De volgende iPhone kan je draadloos opladen

De geruchten dat de nieuwe iPhone draadloos opgeladen kan worden, stapelen zich op.

De bewijzen dat je de volgende iPhone van Apple draadloos kan opladen, stapelen zich op. Eerder lekte al een afbeelding waarop een antenne voor draadloos opladen te zien is. Nu praat Robert Hwang, de CEO van Wistron, zijn mond voorbij. De baas van een Indiase fabriek die iPhones assembleert vertelt dat het assemblageproces lichtjes verandert doordat de nieuwe iPhone waterdicht is en draadloos opladen ondersteunt.

Apple-klanten wachten al lang op een iPhone die je draadloos kan opladen. Veel Android-toestellen ondersteunen ondertussen de functie, maar voor je iPhone had je nog steeds een kabeltje nodig. Dat Apple bovendien niet de USB-standaard volgt, maar zijn eigen Lightning-connector gebruikt, zorgt ervoor dat een draadloos opladen-functie erg hard wordt gemist.

Gelekte beelden

Als sinds april gaan geruchten de ronde dat je de volgende iPhone wel draadloos kan opladen. Op Twitter verscheen een schets van Apple zijn toestel, waarop een vlek te zien is die doet denken aan een antenne om draadloos op te laden. De echtheid van de afbeelding kan evenwel niet worden achterhaald.

Verder verschenen op Reddit eveneens afbeeldingen van de nieuwe iPhone. Het voorpaneel bestaat uit een groot scherm met dunne schermranden, terwijl de achterkant van het toestel volledig uit glas is gemaakt. Aangezien het een stuk eenvoudiger is om een glazen toestel draadloos op te laden dan een metalen exemplaar wijzen ook deze afbeeldingen in de richting van draadloos opladen.

Assemblage

De laatste aanwijzing die in de richting van draadloos opladen wijst, komt van de CEO van Wistron, een Indiase assemblagefabriek. “Het assemblageproces van de voorgaande generaties iPhones is niet erg hard veranderd, al zorgen nieuwe functies, zoals waterdichtheid en draadloos opladen, ervoor dat we op een andere manier moeten testen,” vertelt Hwang.

Afwachten

Doorgaans hebben we niet zoveel bewijs over een nieuwe iPhone-functie alvorens deze wordt voorgesteld door Apple. Het bedrijf onthult zijn toestellen meestal in september. Tegen dan kan er nog een hoop veranderen aan de functies en het uiterlijk van het toestel. Bovendien wordt er gefluisterd dat de nieuwe iPhone vertraagd is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business