Nieuws

Thais leger rolt clickfarm op met 350.000 simkaarten

Drie mannen: dat is genoeg om een clickfarm met 500 smartphones en 350.000 simkaarten draaiende te houden. Een recente arrestatie biedt een ongewone inkijk in het fenomeen.

Clickfarms zijn een fenomeen waar je als TechPulse-lezer waarschijnlijk al wel van hebt gehoord hebt, maar geen beeld kunt bij plakken. Begin deze week zijn er foto’s en video’s opgedoken die de mentale lacune kunnen invullen. Het Thaise leger doekte een clickfarm op die gebruik maakte van 500 smartphones en 350.000 simkaarten.

Clickfarms genereren in ruil voor geld aandacht op sociale media – je koopt er bijvoorbeeld likes op Facebook of hits op Youtube mee. Stel je hierbij niet een kamer vol met werknemers voor die constant op knoppen zitten te klikken. Net zoals bij de moderne boederij opereert een clickfarm meestal via een sterk geautomatiseerd systeem, zo toont de Thaise arrestatie. Zij pakten drie Chinese mannen op die de clickfarm draaiende hielden. Met behulp van op maat gemaakte rekken verbonden ze hun honderden telefoons met een computer.

De clickfarmers bekenden dat ze in opdracht werkten van een Chinees bedrijf om een netwerk van valse accounts te opereren op in het China immens grote sociale medium WeChat. Daarvoor kregen ze een som van circa 4400 dollar per maand. Waarom de mannen hun clickfarm vanuit Thailand runden is niet bekend, maar de relatief lage abonnementsprijzen zullen waarschijnlijk een rol hebben gespeeld.

https://www.youtube.com/watch?v=wlWZsuhMzLY

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business