Nieuws

Pulse: HP maakt inkt van afval en Spotify telt 140 miljoen gebruikers

Ook in deze Pulse: Microsoft Office vanaf vandaag in de Windows Store, Amazon Prime gaat Netflix achterna en Facebook wil een 'vijandige plaats voor terroristen' zijn.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. HP maakt inkt van afval

HP heeft aangekondigd dat het gerecycleerd plastic van Haïti gebruikt voor de productie van bepaalde inktcartridges. Dat schrijft Engadget. Het werkt daarvoor samen met Thread, een bedrijf dat in Haïti en Honduras ook reeds plastic flessen recycleert in kleding. Naast de afvalberg verminderen, moet het initiatief ook jobs helpen creëren in Haïti en kinderarbeid tegengaan. Kinderen in Haïti worden vaak ingezet om recycleerbare plastic flessen uit vuilnisbelten te verzamelen. Thread en HP willen dat tegengaan door hiervoor oudere mensen in te schakelen en de kinderen nieuwe educatieve mogelijkheden te bieden via onder meer schoolbeurzen.

2. Spotify telt 140 miljoen gebruikers

Spotify heeft de kaap van 140 miljoen maandelijkse actieve gebruikers gerond. In maart kondigde de streamingdienst nog aan dat het 50 miljoen betalende gebruikers telt, de rest maakt gratis gebruik van de dienst. Spotify blijft daarmee met stip de grootste speler op de muziekstreamingmarkt. Apple Music volgt pas op een verre tweede plaats met 27 miljoen gebruikers. Dat zijn evenwel allemaal betalende abonnees, aangezien Apple geen gratis formule aanbiedt na de proefperiode van 3 maanden.

3. Microsoft Office nu in de Windows Store

De laatste nieuwe versie van Office is deze week in de Windows Store verschenen. Het bewijst de kracht van Microsofts ‘Project Centennial’, dat ontwikkelaars toestaat om Win32-apps makkelijk in de Store te zetten. Na een previewperiode zullen de Office-apps beschikbaar zijn op elk mogelijk Windows-toestel via de Store. Gebruikers die Windows 10 S gebruiken, zullen bepaalde add-ins niet kunnen gebruiken en hun OneNote-versie zal niet die van 2016 zijn, maar de Universal Windows Platform-versie.

4. Amazon Prime gaat Netflix achterna

Volgens Parrot Analytics is de vraag naar Netflix-programma’s in Europa het voorbije jaar met 32% gedaald, terwijl de vraag naar programma’s van Amazon met 57% is gestegen. Amazon Prime Video wint terrein en dat is onder meer te danken aan de lancering in 200 landen eind vorig jaar, waaronder ook België en Nederland. In Duitsland en Slovenië is Amazon ondertussen zelfs al populairder dan Netflix.

5. Facebook wil een ‘vijandige plaats voor terroristen’ zijn

Facebook heeft meer duidelijkheid gegeven over hoe het radicalisering en andere bedreigingen op het sociale netwerk aanpakt. Zo maakt het gebruik van artificële intelligentie om op zoek te gaan naar berichten en accounts die in verband kunnen worden gebracht met terrorisme, om die vervolgens te verwijderen. De technologie maakt onder meer gebruik van beeldherkenning om terroristische foto’s en video’s te herkennen, en gaat ook op zoek naar ‘clusters’ van gerelateerde accounts die terroristische content promoten. Naast de geautomatiseerde inspanningen heeft het ook een team van meer dan 150 mensen in dienst wiens enige taak het is om de strijd tegen terrorisme aan te gaan op het sociale netwerk. Het werkt daarnaast ook samen met overheden en non-profits om terroristische propaganda te bestrijden.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business