Nieuws

Pulse: drugsdrones bevoorraden gevangenissen en een ruimteschat bij het vuilnis

Verder in deze Pulse: Zweden verzamelt de grootste flops en een Chrome-extensie maakt de veranderingen aan Twitter ongedaan.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Waardevol ruimtevuilnis

In Florida deed zeemachtveteraan Yvette Quinn een opmerkelijke ontdekking. In een vuilbak die op de stoep stond, vond ze een grote verzameling waardevolle documenten over ruimtetuig. De documenten dateren van het hoogtepunt van de race om de ruimte, in de jaren ’60. Ze vond onder meer een pershandleiding van de Gemini-Titan II, blauwdrukken van vroege drones en een Marslander en nog een hele hoop afbeeldingen en notities. Ze overhandigde alles aan een nieuwszender, die op zijn beurt alles doorspeelde aan het Amerikaans Ruimtemuseum.

2. Drugsdrones

In de Verenigde Staten meldt USA Today dat de voorbije vijf jaar minstens twaalf keer een drone werd ingezet om drugs en porno te droppen in verschillende gevangenissen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er zelfs veel meer pogingen gebeurd, maar werden ze niet meegeteld omdat ze succesvol uit de handen van de politie wisten te blijven. Drones blijken een steeds populairdere methode om verboden middelen te smokkelen. Er zijn geen voorvallen bekend in ons land.

3. Museum der Mislukking

Sinds kort vind je in het Zweedse Helsingborg het Museum der Mislukkingen. Het opzet is duidelijk: je krijgt een rondleiding langs verschillende producten die de voorbije vijftig jaar werden uitgevonden, maar vervolgens een grote flop bleken. Naast de obligatoire ‘Bic voor haar’ (een balpen voor vrouwen) en een verschrikkelijke variant van Pepsi Cola, vind je er ook opvallend veel technologie terug. Denk maar aan de TwitterPeek, een mobiel toestel dat alleen maar kon Tweeten, of de Apple Newton, de allereerste smartphone die je kon bedienen met je handschrift.

4. Twitter is weer vernieuwd

Twitter onderging vorige week alweer een update. De lay-out werd grondig aangepast, wat leidde tot vele klachten van gebruikers. De sociale netwerksite lijkt immers zeer esthetisch ingesteld, terwijl het bepaalde functionaliteitswensen al jaren negeert. Wanneer zal je bijvoorbeeld eindelijk een verzonden Tweet kunnen aanpassen? Daar kunnen we niet bij helpen, maar er is wel hoop voor wie de designveranderingen ongedaan wil maken. Dankzij de Chrome-extensie Twitter Debubbler kan je alle ronde ondingen weer weghalen. Het is een begin.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business