Nieuws

Surface Laptop kan na upgrade toch terugkeren naar Windows 10 S

Wie bij de Surface Laptop overschakelt van Windows 10 S naar Windows 10 Pro, kan op zijn stappen terugkeren. De terugkeer is echter niet zo eenvoudig.

Microsoft doet een toegeving aan twijfelaars: wie de overstap maakt van Windows 10 S naar Windows 10 Pro op de Surface Laptop, zal nadien die beslissing kunnen terugdraaien. Het bedrijf komt daarmee terug op zijn eerdere verklaring dat de upgrade onomkeerbaar is.

De terugweg zal echter een pak moeilijker zijn dan de heenweg. Voor het overschakelen naar Windows 10 Pro moet je gewoon een knop aanklikken en de laptop opnieuw laten opstarten. Teruggaan naar Windows 10 S vereist dat je alle bestanden op de computer wist en het oude besturingssysteem terughaalt door gebruik te maken van recovery images, die Microsoft online beschikbaar stelt.

De Surface Laptop is het eerste toestel dat op Windows 10 S draait, Microsofts nieuwe gesloten OS. Aangezien de computer geoptimaliseerd is voor dit besturingssysteem, is het aannemelijk dat sommige gebruikers na een upgrade naar Pro toch terugwillen naar het beperktere Windows 10 S. Gisteren bleek ook dat gebruikers maar beter oppassen met wat ze met de laptop doen, omdat de computer niet gemaakt is om eenvoudig te herstellen. Het toestel is sinds vorige week te koop aan een startprijs van 1.149 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business