Nieuws

LG toont buigbaar en transparant OLED-scherm ter grootte van een mens

Een primeur: LG onthult 's werelds eerste flexibele OLED-scherm met een diameter van 77 inch, of 196 cm. Het bedrijf heeft enkele specifieke toepassingen in gedachten voor het imponerende display.

77 inch, transparant, flexibel, OLED en 4K: het scherm dat LG eerder deze week onthulde bestaat uit superlatieven. Het moet dan ook de knowhow van LG onderstrepen: “Met deze prestatie versterkt LG Display zijn leiderschap in de globale schermindustrie,” stelt het bedrijf trots in zijn persmededeling.

Het imponerend grote OLED-scherm heeft een transparantie van 40 procent en een curve van 80 graden. “Het paneel kan opgerold worden tot een radius van 80 millimeter zonder dat het de functie van het scherm beïnvloed,” zegt LG. Naast een resolutie van 3840 x 2160 pixels heeft het scherm een aspectratio van 16:9, wat betekent dat het op zijn langste kant 170,5 centimeter bedraagt.

Bittere concurrentiestrijd

[related_article id=”214101″]

Aan de onthulling van het scherm zou een ontwikkelingstijd van 59 maanden vooraf gegaan zijn, zo weet ZDNet. Het is het resultaat van het fors optrekken van investeringen in de technologie: vorig jaar kondigde LG aan dat het 1,75 miljard dollar in flexibele OLED-schermen zou steken. Het bedrijf wil hiermee zijn directe concurrenten voorblijven. In de eerste plaats is dat Samsung, maar ook bedrijven zoals het taiwanese Foxconn, dat vorig jaar de schermbouwer Sharp opkocht. Het nieuws toont aan dat de vooruitgang in flexibele schermen stoom oppikt. Ook Samsung onthulde onlangs plooibare OLED-technologie.

Verwacht niet meteen dat je een dergelijke scherm als tv of als monitor zal terugvinden. LG haalde zelf toepassingen als wegwijzers, displays voor auto’s, slimme bureau’s en augmented reality applicaties. Of voor winkeletelages, zoals het in zijn promobeelden toont.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business