Nieuws

Pulse: Google lanceert 180°-camera’s en Tesla overweegt eigen streamingdienst

Ook in deze Pulse: Online aankopen via telefoonrekening zitten in de lift, ex-chipleverancier van Apple zet zichzelf in de markt en Airbnb experimenteert met gedeelde betalingen.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Google lanceert 180°-camera’s

Google lanceert een nieuw, beperkter VR-formaat in 180° dat toegankelijker moet zijn dan video’s in volle 360°, zowel voor filmmakers als de kijker. VR180 is een samenwerking van het YouTube-team en het Daydream-team. Lenovo en LG horen bij de eerste partners die VR180-gecertificeerde camera’s zullen bouwen. De filmpjes in 180° slepen je in de ervaring wanneer je recht voor je kijkt, maar je kan niet 360° rondom kijken. Je kan ze ook zonder VR-bril als ‘normale’ video bekijken.

2. Tesla overweegt eigen streamingdienst

Tesla is in gesprek met verschillende muzieklabels om zijn eigen streamingdienst te bouwen. Dat schrijft Recode. Die zou in elke Tesla-wagen beschikbaar zijn. Het is niet helemaal duidelijk waarom Tesla zijn eigen dienst zou willen ontwikkelen in plaats van een samenwerking aan te gaan met bestaande streamingdiensten. Het bedrijf heeft nu al een overeenkomst met Spotify. De muzieklabels staan alvast open voor een samenwerking. Zij willen hun muziek bij zoveel mogelijk luisteraars krijgen, zonder daarvoor afhankelijk te zijn van één of twee sterke spelers die de markt domineren.

3. Online aankopen via telefoonrekening zitten in de lift

Het zogenaamde ‘direct carrier billing’ neemt in ons land toe aan populariteit. Base biedt de dienst al enige tijd aan en zag het aantal gebruikers in het afgelopen jaar verdubbelen tot 100.000, goed voor 1,2 miljoen aankopen. Via direct carrier billing kunnen klanten aankopen doen in de PlayStation Store, Google Play Store, Apple App Store, en sinds deze week ook de Windows Store. Gemiddeld besteedt een gebruiker 6,03 euro per aankoop via de betalingsmethode.

4. Ex-chipleverancier van Apple zet zichzelf in de markt

Imagination Technologies kreeg een zware klap nadat bekend raakte dat grote klant Apple binnenkort niet langer beroep zou doen op de chipfabrikant voor de iPhone. De beurswaarde van het bedrijf kelderde nadat dat nieuws zo’n twee maanden geleden bekend raakte. Het nieuws dat Imagination Technologies zichzelf nu in de markt zet, zorgde voor het eerst weer voor groei op de beurs. Volgens een persbericht zijn verschillende partijen geïnteresseerd in een overname.

5. Airbnb experimenteert met gedeelde betalingen

Het moet in de toekomst een stuk makkelijker worden om samen met vrienden een verblijf te huren via Airbnb. Het bedrijf experimenteert met een nieuwe functie die toelaat om betalingen op te splitsen, zodat elk zijn eigen deel kan betalen. Dat schrijft The Next Web. Het gaat voorlopig om een erg beperkte pilootfase. Het is nog niet bekend wanneer de functie breder zou worden uitgerold.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business