Nieuws

Nissan geeft voorsmaakje van Autopilot-alternatief

De Nissan ProPilot voegt zelfrijdende functies toe aan het nieuwe model van de Nissan Leaf. De Japanse autofabrikant biedt nieuwsgierigen een eerste blik op wat het systeem in zijn mars heeft.

De komst van ProPilot kondigde Nissan al eerder aan, maar nu heeft het ook een video gelanceerd om zijn Autopilot-alternatief aan het grote publiek voor te stellen. De semi-autonome software van de Japanse autobouwer zal zijn debuut maken met de nieuwe Nissan Leaf.

ProPilot zal te activeren zijn met een knop op het stuurwiel van de elektrische wagen. De rij-assistent kan het sturen, versnellen en remmen van je overnemen, maar is beperkt tot één rijvak. Daarmee is de software minder geavanceerd dan de Tesla Autopilot, die slim genoeg is om de auto over meerdere rijvakken te navigeren. Nissans video toont met een animatiefilm de voordelen van zijn ProPilot-systeem.

Nissan heeft wel de intentie om het ProPilot snel uit te breiden met meer slimme mogelijkheden, die specifiek zijn toegespitst op het rijden in de stad. Zo belooft de autobouwer dat zijn autonome software in 2018 over meerdere rijvakken te gebruiken zal zijn. Of vroege kopers die updates gratis mogen ontvangen, is nog niet duidelijk. Wie meer van de ProPilot wil zien, kan ook een oogje werpen op een film van een testwagen die over de Japanse snelweg rijdt en waarmee men met toekomstige functies experimenteert.

Nissan zal het nieuwe model van de Leaf normaal gezien in september officieel voorstellen, en voor het einde van dit jaar beginnen met het leveren van de auto aan kopers. Men verwacht dat de verbeterde Leaf een 60 kWh-batterij zal krijgen, wat het bereik van de wagen meteen verdubbelt tegenover de huidige versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business