Nieuws

Nieuwe foto’s tonen finale Tesla Model 3 design en interieur

Tesla wil nog even de finale versie van de Model 3 geheim houden, maar een oplettende fotograaf heeft alle details in beeld gebracht.

Tesla heeft vorig jaar al laten zien hoe de Model 3 eruit zal zien, maar nog niet alle details waren toen al definitief. Sinds toen is het lang stil geweest en heeft Elon Musk enkel een sporadische tweet de wereld in gestuurd dat de ‘release candidate’ klaar is van de Model 3.

Nu zijn er meer details bekend geraakt van het finale design en hoe de auto in productie zal gaan. Wat onmiddellijk opvalt is dat de auto aan de buitenkant niet heel veel meer is veranderd vergeleken met de initiële aankondiging. Het witte model heeft in deze foto’s een panoramisch dak en opvallende zwarte gesloten velgen.

Eén scherm

Het klepje van de superchargeraansluiting opent naar boven en in plaats van verschillende leds langs de lader is er enkel een pulserend Tesla-logo. De laadplaats naast het achterlicht is identiek aan die van de Model S en X.

[related_article id=”214884″]

Binnenin is er ondertussen wel wat veranderd. Elon Musk houdt vast aan het bijzonder sobere interieur met één centraal scherm en geen apart dashboard achter het stuur. In tegenstelling tot de portretoriëntatie van de huidige modellen, krijgt de Model 3 een scherm dat horizontaal is georiënteerd. Het linkerdeel van het scherm kan dan worden gebruikt om de snelheid weer te geven, terwijl het multimedia- en navigatie-gedeelte rechts past.

Eerste levering

Ondanks de andere oriëntering is de software amper verschillend van de huidige Model S en X. Hier en daar zijn er wat details verschillend, maar de kans is groot dat die verschillen binnenkort ook naar de Model S en X komen wanneer de Model 3 wordt uitgeleverd.

In de V.S. worden later dit jaar de eerste modellen geleverd, in Europa moeten we minstens tot de tweede helft van 2018 wachten voordat de eerste modellen een nieuwe eigenaar krijgen. De officiële aankondiging van de Tesla Model 3 volgt in juli.

Wie de foto’s in hoge resolutie wil bewonderen, kan hier terecht.

Tesla Model 3 Exterior and Interior (while super charging)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business