Nieuws

Pulse: Nintendo lanceert mini SNES Classic en Apple versterkt AR-expertise

Ook in deze Pulse: Colruyt Group voorziet stroom voor Vlaamse laadpalen, Rusland eist cybergeheimen van technologiebedrijven en Hertz verhuurt wagens aan Apple voor zelfrijdende technologie.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Nintendo lanceert mini SNES Classic

Na de mini NES Classic, brengt Nintendo in september een pocketversie van de SNES Classic op de markt, inclusief 21 spellen waaronder ‘Super Mario World’, ‘Earthbound’, ‘Super Mario Kart’ en ‘The Legend of Zelda: A Link to the Past’. Dankzij een HDMI-aansluiting kan je de miniconsole eenvoudig aansluiten op je televisie. De SNES Classic is vanaf 29 september beschikbaar voor 79,99 dollar en komt in een Amerikaanse en Europese variant.

2. Apple versterkt AR-expertise

Apple bevestigt de overname van het Duitse SensoMotoric Instruments, dat is gespecialiseerd in computer vision. Dat meldt Axios. Het bedrijf ontwikkelt eye-trackingtechnologie voor toepassingen in virtual en augmented reality. Het is nog niet duidelijk hoe het bedrijf binnen Apple zal opereren en in welke producten de software zal opduiken. Apple geeft al langer te kennen dat het grote interesse heeft in augmented reality met name, en introduceerde eerder deze maand op WWDC ontwikkelaarskit ARKit. Daarmee kunnne AR-toepassingen worden gebouwd voor iOS 11.

3. Colruyt Group voorziet stroom voor Vlaamse laadpalen

Eoly, dochteronderneming van Colruyt Group, gaat de groene energie leveren voor het netwerk van 2.500 publieke laadpalen dat de Vlaamse regering tegen 2020 wil neerplanten. Dat schrijft Belga. Eoly levert reeds sinds 2013 groene stroom binnen de Colruyt Group, maar richt zich sinds kort ook op externe afnemers die meer dan 50 MWh per jaar nodig hebben. De energie wordt opgewekt via windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling.

4. Rusland eist cybergeheimen van technologiebedrijven

Westerse technologiebedrijven waaronder Cisco, IBM en SAP delen gevoelige broncodes om de Russische markt te kunnen betreden. Net wanneer Russische cyberaanvallen blijven groeien. Dat schrijft Smartbiz. De controle van de broncode wordt opgelegd door de Russische overheid uit vrees voor ‘backdoors’ die buitenlandse spionage mogelijk maken. De Federal Security Service die de controle uitvoert, zou evenwel dezelfde organisatie zijn die achter de cyberaanvallen op Hillary Clinton en Yahoo schuilgaat.

5. Hertz verhuurt wagens aan Apple voor zelfrijdende technologie

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft een vloot van Lexus RX450h SUV’s beschikbaar gesteld aan Apple voor experimenten met zelfrijdende technologie. Dat meldt Bloomberg. Waymo, zusterbedrijf van Google, kondigde een gelijkaardige samenwerking aan met Avis Budget Group voor het beheer en onderhoud van diens zelfrijdende wagens.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business