Nieuws

Snelweg voor autonome wagens komt naar Antwerpen

Antwerpen start een project waarbij stukken snelweg worden voorzien van sensoren, waardoor auto’s autonoom kunnen rijden.

Op vijf plaatsen in Europa worden binnenkort autonome wagens getest. Antwerpen vormt één van de testlocaties, waar een stuk snelweg voorzien zal worden van de nodige sensoren. Dankzij deze sensoren kan onder andere de snelheid van de auto’s worden aangepast en kunnen de wagens volledig zelfstandig rijden. Voor de veiligheid zullen er steeds chauffeurs aanwezig zijn.

“Er zijn verschillende manieren om verkeersproblemen aan te pakken. Rijstroken bijbouwen is daar een van, of kiezen voor nieuwe technieken. Dat is wat wij nu doen. Autonome snelwegen zullen in de toekomst een gewone zaak worden. Door dit project krijgen we de gelegenheid om voorop te lopen,” vertelt Philippe Muyters (N-VA), Vlaams minister voor Innovatie, aan de Gazet van Antwerpen.

[related_article id=”216240″]

Tussen dit en volgend jaar wordt de Antwerpse ring tussen Borgerhout en Deurne en het verkeersknooppunt op de E313 ter hoogte van Ranst voorzien van de nodige sensoren. De tests zullen plaatsvinden vanaf 2019 tot juni 2020. Tijdens deze periode verandert er weinig voor automobilisten.

“Wie met een normale auto rijdt, kan gewoon de snelweg gebruiken. De Vlaamse overheid gaat zelf een flink aantal zelfrijdende auto’s inzetten. Zo kunnen we zien wat het effect is op het verkeer. Onderzoek toont immers aan dat zelfrijdende auto’s voor een betere doorstroming zorgen,” aldus Muyters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business